'plenković je znao za kriminal'

Ivica Todorić se oglasio na blogu: Što se skriva u Hong Kongu? Objavite ugovor!


Ružica Matić
20.11.2017.16:50
Ivica Todorić se oglasio na blogu: Što se skriva u Hong Kongu? Objavite ugovor!
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Pozivam premijera Plenkovića da navedeni ugovor pokaže hrvatskoj javnosti, ističe vlasnik Agrokora


Ružica Matić
20.11.2017.16:50

Ivica Todorić objavio je novi blog pod naslovom 'Što se skriva u Hong Kongu?' u kojem poziva Vladu i premijera Plenkovića da objavi ugovor pomoću kojeg je Agrokoru odobren roll-up kredit.

"U svojoj kaznenoj prijavi, koju sam podnio 27.10.2017., ukazao sam na nezakonitosti u vezi zaključivanja Ugovora o roll-up kreditu, zajedno s Ugovorom o zasnivanju založnog prava. Postoje ozbiljne sumnje u počinjenje čitavog niza kaznenih djela od strane Ante Ramljaka i drugih!

Naime, javnosti je već neko vrijeme poznato da je tzv. roll up kredit, koji je Agrokor zaključio s nekim odabranim vjerovnicima, osiguran zalogom na imovini društava Belje, Ledo, Jamnica i PIK Vrbovec, u korist društva Madison Pacific Trust Ltd. iz Hong Konga.

Postavlja se pitanje, stoga, zašto navedeni Ugovor o zasnivanju založnog prava nije dostupan javnosti?

Ante Ramljak, kao povjerenik Vlade RH, ima obvezu javno objaviti sve ugovore koje zaključuje u ime Agrokora. Zato ovim putem pozivam i premijera Plenkovića da navedeni ugovor pokaže hrvatskoj javnosti!

Osim toga, postavlja se i pitanje zašto založno pravo nije zasnovano u korist nekoga od vjerovnika, već u korist Madison Pacific Ltd., trusta sa sjedištem u Hong Kongu? Kako premijer Plenković tako uporno i precizno brani roll up ugovor, to govori o činjenici koja ukazuje kako je od samoga početka upoznat s tim kriminalom. S kojom osobom je Plenković razgovarao o roll up ugovoru?", napisao je vlasnik Agrokora. 

Ivica Todorić se nalazi u Londonu, gdje se mora redovito javljati u nadležnu policijsku postaju. 

Istraga protiv Todorića i njegovih suosumnjičenika postala je danas pravomoćna jer je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odbacio žalbe obrane na odluku o pokretanju istrage koju je tužiteljstvo donijelo još 18. listopada.

Andrej Plenković

Agrokor

Ivica Todorić

Ante Ramljak

Ugovor o zasnivanju založnog prava

roll up kredit

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter