opasno revan bloger

Ivica Todorić opet napada: Ante Ramljak laže! On i Vlada obmanjuju javnost


Ružica Matić
27.09.2017.10:10
Ivica Todorić opet napada: Ante Ramljak laže! On i Vlada obmanjuju javnost
Cropix

sažeto

Vlada RH i Ramljak obmanjuju javnost i koristeći čitav državni aparat, ucjene, strah i pritiske, manipuliraju javnošću, piše Ivica Todorić


Ružica Matić
27.09.2017.10:10

Ivica Todorić ponovno se oglasio na svom blogu kako bi napao Vladinog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka i fond Knighthead, koji se u anonimnoj prijavi podnesenoj DORH-u (a koja nesumnjivo izgleda kao da ju je pisao sam Todorić) naziva središnjom točkom zločinačke organizacije koju se krivi za preotimanje Agrokora. 

Najnoviji post vlasnika Agrokora je vrlo kratak i koncipiran je kao odgovor na intervju Ante Ramljaka objavljen 14. lipnja 2017. u Jutarnjem listu. Todorićevu objavu prenosimo u cjelosti: 

"Ramljak laže. Knighthead ne kotira niti je kotirao na NASDAQ-u. Knighthead nije ništa objavio na burzi. Knighthead je Limited Partnership i nema nikakve obaveze javne transparentnosti. Zašto je Ramljak lagao? Ovo je prvo važno pitanje i jedini logičan odgovor je da je namjerno obmanuo javnost, prezentirajući Knighthead kao tobože ozbiljnu, transparentnu i uglednu kompaniju, kako bi utišao pitanja koja su se u tom trenutku počela postavljati o tom nelogičnom aranžmanu. Drugo je objašnjenje da je ušao u toliko velik deal, a da nije niti znao s kim? Dakle, ili je lažljivac (i osobno financijski zainteresiran), ili je dramatično nekompetentan. Zaključite sami.

Ono što Ramljak ne spominje, je da je već tom prvom uplatom, Knightheadu osigurao zaradu od nekoliko desetaka milijuna EUR u svega nekoliko tjedana. Gdje toga na svijetu ima? Zašto to Vlada RH podržava?

Umjesto da daju odgovore na ta i druga važna pitanja koja sam postavio, Vlada RH i Ramljak obmanjuju javnost i koristeći čitav državni aparat, ucjene, strah i pritiske, manipuliraju javnošću. Ali istina je neumoljiva i uvijek izađe na površinu", napisao je Ivica Todorić. U blogu ne objašnjava zašto je čekao više od tri mjeseca da reagira na Ramljakovu izjavu. 

Vladin povjerenik za Agrokor u intervjuu je govorio o kreditu koji je posrnulom koncernu trebao pomoći da stane na noge. 

"Knighthead Capital je fond izlistan na burzi (NASDAQ) i u trenutku kada smo krenuli prema vjerovničkom vijeću, to je postalo javno, jer su to oni morali objaviti na burzi. A htjeli smo i poslati umirujuću poruku javnosti da je osigurana likvidnost potrebna za što je moguće bolje odraditi, jer je Knighthead Capital, znajući o kakvoj se situaciji radi, pristao uplatiti prvu tranšu od 100 milijuna EUR. Taj je novac jučer i sjeo na račun Agrokora“, rekao je Ramljak. 

Agrokor

Ivica Todorić

Vlada RH

Ante Ramljak

blog

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter