pravi se englez

Ivica Todorić nudi da ga ispitaju britanski istražitelji, ne ide mu se iz Londona


Ružica Matić
21.11.2017.13:10
Ivica Todorić nudi da ga ispitaju britanski istražitelji, ne ide mu se iz Londona
Cropix/Arhiva

sažeto

On je ponudio takvu mogućnost, vidjet ćemo da li se to može realizirati, rekao je Todorićev odvjetnik Čedo Prodanović


Ružica Matić
21.11.2017.13:10

Odvjetnik Ivice Todorića, Čedo Prodanović, izjavio je u utorak da je Todorić ponudio mogućnost da ga ispitaju britanski istražitelji, javlja Hina.

"On je ponudio takvu mogućnost, vidjet ćemo da li se to može realizirati", odgovorio je Prodanović na novinarsko pitanje hoće li Todorić, umjesto u Hrvatskoj, o sumnjama u slučaju Agrokor dati iskaz britanskim pravosudnim tijelima. Dodao je kako nema saznanja bi li Todorić mogao biti ispitan putem video veze.

Istraga protiv Todorića i njegovih suosumnjičenika u ponedjeljak je postala pravomoćna jer je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odbacio žalbe obrane na odluku o pokretanju istrage koju je tužiteljstvo donijelo 18. listopada.

Uz Ivicu Todorića i njegove sinove Antu i Ivana, istragom su obuhvaćeni i njihov zet Hrvoje Balent te Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Discordia i Hrstić zaposlenici su kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor, a ostali su bili članovi uprave ili nadzornog odbora Agrokora.  

Ukupnoj šteti uz Todorićevu navodnu "nepripadnu imovinsku korist" od milijardu i 142 milijuna kuna državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga, piše Hina.

Ivica Todorić preselio se u London kad je postalo jasno da će biti istrage oko Agrokora, a tamo odnedavno živi i njegov stariji sin Ante. 

Predao se u policijsku postaju Charring Cross 7. studenog. Uhitili su ga temeljem Europskog uhidbenog naloga i ispitali, a sud ga je nakon toga pustio na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti (oko 850.000 kuna) i mjere opreza. 

Vlasnik Agrokora je novinarima koji su ga dočekali nakon ispitivanja s osmijehom kazao kako je on sad građanin Londona. 

Agrokor

London

Ivica Todorić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter