'Kosovo je Srbija'

Ivica Dačić priključio se internet izazovu i na novčanicu od sto dolara ispisao nacionalističku parolu što je razljutilo Amerikance. Odmah su ga poklopili


Mia Mitrović
07.06.2019.09:20
Ivica Dačić priključio se internet izazovu i na novčanicu od sto dolara ispisao nacionalističku parolu što je razljutilo Amerikance. Odmah su ga poklopili
Nikša Duper / Cropix

sažeto

To stalno govorim pa zašto ne bih i pisao, objasnio je Dačić


Mia Mitrović
07.06.2019.09:20

Izgleda da naše tvrdoglave istočne susjede nimalo nije pogodilo usporavanje pregovora oko članstva u Europskoj uniji i negativno mišljenje komisije o napretku zemlje pa po dobrom starom običaju tjeraju svoj inat. 'Kosovo je Srbija' ime je najnovijeg internetskog izazova koji se sastoji u tome da korisnici društvenih mreža na novčanici od jednog dolara ili per eura ispisuju tu poznatu parolu.

Kao i svaki, izazov se proširio kao požar, a uključio se i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić. On je prekršio pravilo i parolu 'Kosovo je Srbija' ispisao na novčanici od sto dolara.

Razljutio američku ambasadu 

"Organizatori su me pozvali da se priključim akciji. kod sebe nisam imao strani novac pa su mi dali svojih sto dolara i kemijsku da to napišem i slikam se što sam i uradio - i to na ćirilici", izjavio je Dačić.

 
 
 
View this post on Instagram

Od sad će ceo svet znati da je Kosovo Srbija 🌎🇷🇸 #kosovojesrbija #socijalisti #ivicadacic #sps

A post shared by Socijalistička partija Srbije (@socijalisti) on Jun 5, 2019 at 6:20am PDT

Dodao je i da akcija nema veze sa SAD-om i da bi riječi napisao na novčanici svake zemlje koja tvrdi da Kosovo nije Srbija.

"To stalno govorim pa zašto ne bih i napisao", zaključio je, a na njegov je istup u četvrtak reagirala i američka ambasada u Beogradu.

Poručili su da bi srpski ministar vanjskih poslova trebao razmisliti o svojim postupcima i o svojoj izjavi 'budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susjedima'.

 
 
 
View this post on Instagram

Të dëshpëruar deri në trishtim me gjeste të ulëta e të pavlera, të shtypur nën mediokritetin që ju karakterizon, sorrollateni në ëndrrat tuaja që kurrë nuk u bënë realitet. Ëndërruat shumë të gjorë, e nuk ditët cfarë të jetonit. Nën thirrje të pabaza e thënie gjoja fyese kundërshtoni njëri-tjetrin e veten tuaj. Ata, njerëzit e dalë nga pyjet, papritur i bëtë pjesë tuajën, me shkrime varfanjake të stampuaara në kartmonedha pa vlerë. Trishtim për ju, popull pa rehati, zyrtarë të etur për kollare, që copëzat e vendit tuaj kurrë s'u mjaftuan, se ndoshta një popull si ju ska atdhe, e për fat të keq endet i pastrehë. Kosovo is not Serbia, dear @avucic @sps_dragacevo Don't dream. It has never been, it will never be.🦅 KOSOVA ESHTE SHQIPERI! #aleksandarvucic #ivicadacic #anabernabic #kosovoisalbania #shameonyouserbia #literallyjustemergedfromthewoods

A post shared by Fax News (@edona_haklaj) on Jun 5, 2019 at 12:54pm PDT

Podsjetimo, pregovori sa Srbijom oko članstva u EU naglo su usporeni nakon što početkom svibnja na summitu o zapadnom Balkanu u Berlinu koji je bio posvećen rješavanju pitanja Kosova nije postignut nikakav rezultat pa je summit prekinut, a zavađene su strane nastavile s politikom provokacija i netrepeljivosti u najnemirnijoj regiji Europe. 

Srbija

Kosovo

Ivica Dačić

euri

dolari

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter