Apokalipsa za utjecajnike

Instagram razmišlja o ukidanju lajkova ispod objava, ako to ostvare influenceri će suzama lijepiti tapete (a neće znati koliko su lajkova dobili)


Mia Mitrović
21.04.2019.18:00
Instagram razmišlja o ukidanju lajkova ispod objava, ako to ostvare influenceri će suzama lijepiti tapete (a neće znati koliko su lajkova dobili)
Instagram

sažeto

Informaciju je na svom Twitteru podijelila ugledna IT-evka Jane Manchun Wong


Mia Mitrović
21.04.2019.18:00

Instagram je ovih dana povukao pomalo kontroverzan, no revolucionaran potez. Naime, ova društvena mreža trenutno testira promjenu koja će, ako zaživi ukloniti broj lajkova od sljedbenika Instagram računa.

Informaciju je na svom Twitteru podijelila ugledna IT-evka Jane Manchun Wong koja se proslavila otkivanjem tajni koje velike društvene mreže i kompanije pokušavaju sakriti od javnosti. Zbog toga redovno prima prijetnje smrću u svoj inbox.

Fokus na kvalitetu

Na svom Twitteru Wong je napisala da postoji mogućnost da u budućnosti možda na Instagramu nitko osim samog korisnika neće znati koliko neki post ima lajkova. Ova odluka značila bi apokalipsu za mnoge influencere kojima angažmani s velikim svjetskim kompanijama ovise upravo o broju likeova ispod objava. Što ih je više, cijene im rastu.

iStock

"Želimo da u budućnosti vaši pratitelji budu fokusirani na ono što dijelite, a ne na broj lajkova koji vaš post generira", poručili su iz Instagrama.

Probni balon 

Sve više se čini da je razlog zašto ljudi uopće postavljaju bilo što na društvene mreže ovih dana upravo broj lajkova. To je u stvari način da dobiju potvrdu od drugih, i gdje se popularnost ocjenjuje prema broju lajkova koje je određeni post dobio što može ostaviti brojne psihičke posljedice, osobito na najmlađe korisnike društvenih mreža, upozoravaju stručnjaci.

iStock

Nejasno je da li su planovi Instagrama realni ili ih samo puštaju probni balon i prikupljaju povratne informacije korisnika, ali ako svoj naum ostvare, mnogi će influenceri suzama lijepiti tapete (i neće znati koliko je pratitelja to lajkalo).

Instagram

influenceri

lajkovi

Jane Manchun Wong

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter