OŠTRA PORUKA PREMIJERU I PREDSJEDNICI

Inicijativa mladih za ljudska prava: 'Primite se posla ili podnesite ostavke!'


HINA
03.08.2017.18:30
Inicijativa mladih za ljudska prava: 'Primite se posla ili podnesite ostavke!'

sažeto

Inicijativa mladih za ljudska prava prozvala predsjednicu i premijera zbog tolerancije prema nasilju


HINA
03.08.2017.18:30

Inicijativa mladih za ljudska prava u četvrtak je u otvorenom pismu prozvala hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića zbog tolerancije prema nasilju jer nisu reagirali na postupak istaknutog HDZ-ovca Hrvoja Marušića koji je u komentarima na Facebook stranici Inicijative javno pozvao na strijeljanje aktivista te udruge.

U pismu podsjećaju kako je Marušić član stranke čiji je predsjednik Plenković, a iz koje je Grabar Kitarović izabrana za predsjednicu Republike Hrvatske te smatraju nevjerojatnim da oni nemaju potrebu reagirati na javni napad, iako je prošlo već tri dana od upućene poruke.

"Morate uvidjeti potrebu da štitite najdublje vrijednosti našega Ustava i naše Republike. Svjesno kažemo 'morate' jer ovo nije pitanje vaše procjene – ovo je pitanje vaše obveze za koju ste se borili na izborima i za koju ste dobili povjerenje građana", smatraju iz Inicijative.

Iz Inicijative ocjenjuju i da su predsjednica i premijer "duboko neuspješni" jer nisu u stanju adekvatno izvršavati temeljne zadaće funkcija koje obnašaju i zaštititi i promicati prava i slobode pa su građani, pod njihovim vodstvom, nezaštićeni i sami.

"Primite se posla kojeg ste obvezni izvršavati ili podnesite ostavke. Treće mogućnosti nema", stoji u otvorenom pismu Inicijative mladih za ljudska prava upućenom predsjednici i premijeru.

Andrej Plenković

Kolinda Grabar Kitarović

nasilje

predsjednica

premijer

govor mržnje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter