Ima li ovome kraja?

Nakon 'dalmatinskog Tysona' i slomljenog nosa, u Splitu ponovno napad na turiste


100posto
05.08.2019.18:00
Nakon 'dalmatinskog Tysona' i slomljenog nosa, u Splitu ponovno napad na turiste
Duje Klaric / CROPIX

sažeto

Ovo je već treći incident u samo tjedan dana. Pa što se tamo događa?


100posto
05.08.2019.18:00

U Splitu je jučer oko 23 sata došlo do ružnog incidenta u kojem su napadnuti turisti iz Francuske, a državljanin Velike Britanije koji se umiješao u sukob završio je u bolnici.

Nakon šamara završio u bolnici jer se upetljao u sukob

Kako je Slobodnoj Dalmaciji potvrdila glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić, do incidenta je došlo na Dražancu i u njemu je, osim spomenutih turista, sudjelovala i grupa muškaraca čiji je identitet policiji trenutno još nepoznat.

"Kada je na mjesto događaja pristigao očevidac, 61-godišnji državljanin Velike Britanije, jedan mu je muškarac udario šamar. Nakon toga čovjeku je pozlilo pa je odveden u bolnicu. Hospitalizaciju je odbio, a liječničku pomoć odbila su i dva Francuska državljan" rekla je Lolić.

Dodala je kako su policijski službenici obavili razgovor s dvojicom Francuza, starima 22 i 24 godine te da je u tijeku kriminalističko istraživanje. Zbog toga nije mogla potvrditi ni pobiti navode koje su objavili neki mediji, da je do incidenta došlo na rasnoj osnovi. Navodno su tamnoputim mladićima huligani vikali da su majmuni.

CROPIX/arhiva

Najnoviji incident nakon odgrizanja uha i slomljenog nosa

Ovo je samo najnoviji u nizu incidenata u Splitu. Prije tjedan dana je u samom centru grada jedan muškarac fizički napao mlađeg turista i odgrizao mu pola uha. Do napada je došlo jer mu je jedan od turista 'krivo pogledao djevojku'. Nesretnom je mladiću uho zašiveno.

Prije četiri dana u ranojutarnjim je satima jednog Norvežanki slomljen nos nakon što je pokušavala ući u taksi, no nepoznati joj muškarac to nije dozvolio, odgurnuvši je i ušavši u vozilo prije nje. Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Split

napad

turisti

newsletter

Prijavite se na Newsletter