važno je da političari znaju prioritete

Iako su saborska prepucavanja trajala cijelu noć, zastupnici su uzeli jednosatnu stanku zbog jedne, po njima, vrlo važne stvari


Matej Devčić
22.03.2019.10:00
Iako su saborska prepucavanja trajala cijelu noć, zastupnici su uzeli jednosatnu stanku zbog jedne, po njima, vrlo važne stvari
Damjan Tadic/CROPIX

sažeto

Zastupnici u hrvatskom Saboru radili su punih 17 sati


Matej Devčić
22.03.2019.10:00

Drugi put u modernoj povijest hrvatski Sabor je zasjedao cijelu noć izjašnjavajući se o više od 900 amandmana stranke MOST na konačan tekst zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

Inače, prva cjelonoćna maratonska sjednica ovog saziva Sabora održala se prije godinu dana kada su zastupnici raspravljali o izmjenama saborskog Poslovnika. Sinoćnja sjednica razlikuje se od sjednice s početka ožujka prošle godine po tome što su zastupnici radili punih 17 sati u komadu, dok su u prijašnjem slučaju imali česte stanke, pa su koliko-toliko mogli odmoriti.

Djelatnici sabora proveli noć sa zastupnicima

Damjan Tadic / CROPIX

Ovoga puta stanku su odlučili uzeti samo jednom i to zbog "najvažnije sporedne stvari na svijetu", jer prioriteti se ipak moraju znati. Zastupnici su uzeli jednosatnu stanku zbog nogometne utakmice između Hrvatske i Azerbejdžana koja je završila pobjedom Hrvatske.

No, zastupnici nisu bili jedini koji su morali provesti cijelu noć u Saboru. Zbog prirode saborske sjednice koja se, kao i obično, otegnula zbog klasičnog prepucavanja vladajućih i oporbe, cijelu je noć radio i dio djelatnika Stručne službe, Straže, saborskog kafića, te novinarka Hine.

Sabor

MOST

zastupnici

sjednica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter