VIDEO: Proročki monolog legendarnog Malnara

'I u KPJ se ulazilo da dobiješ bolju lovu, ali ti komunisti su male bebe prema ovim poltronima i pi***ma'


Sanja Rapaić
15.10.2017.21:05
'I u KPJ se ulazilo da dobiješ bolju lovu, ali ti komunisti su male bebe prema ovim poltronima i pi***ma'
Ranko Šuvar / Cropix

sažeto

Samo dvije minute bile su dovoljne pustolovu, putopiscu i voditelju anti-showa, da skenira i dešifrira nekoliko desetljeća života naroda na ovim prostorima


Sanja Rapaić
15.10.2017.21:05

„Prije 30 godina bila je zemlja Jugoslavija u kojoj ste vi živjeli, a sad, kao da niste…. Ma, živjeli ste u Jugoslaviji, ako ste stariji od 20 godina, i voljeli ste zemlju i voljeli ste maršala Tita, odjedanput ste sada svi postali Hrvati i uvijek ste bili protiv Jugoslavije. Pa di ste bili u p**** m******* pedeset godina dok je Jugoslavija postojala? Di ste bili? Sad ste veliki vjernici, katolici i ovo ono, ma mislim,… to puše samo idioti. Ti poltroni, koji kao kameleoni mijenjaju boju, nisu baš takvi Hrvati kakvima se predstavljaju“, rekao je legendarni Željko Malnar u kultnoj emisiji "Noćna mora", a njegov tadašnji monolog, mnogi danas doživljavaju gotovo proročkim.
Naime, samo dvije minute bile su dovoljne pustolovu, putopiscu i voditelju anti-showa, da skenira i dešifrira nekoliko desetljeća života naroda na ovim prostorima. Ono što je rekao, hladan je tuš svim političarima, i desnima i lijevima, posebno prebjezima, koje naziva kameleonima, ali i svima koji su se, od nekadašnjih komunista, ekspresno regrutirali u velike vjernike i još veće Hrvate.


Nije ostao dužan niti „koristoljubima“ kojih je, u svim sistemima, bilo i bit će, s tom razlikom što su im apetiti sve veći i veći:
„Uvijek je materijalna strana bila najvažniji faktor, nikakvi ideali i nikakve velike veličine, barem ne na ovim prostorima. Što mislite, da je netko ušao u komunističku partiju iz uvjerenja - ma uš'o je k**** iz uvjerenja, uš'o je zato što je dobio auto i šofera i bolju lovu, isto kao što sad ulaze u stranke. Ti komunisti su male bebe prema ovim poltronima i pizdama koji prodaju svoje za 300 tisuća eura ili kuna,…. Gledajte današnje koalicije, gledajte kaj se dešava“, poručio je Malnar.
Video, u kom je samoproglašeni predsjednik Republike Peščenica proanalizirao stanje u Hrvatskoj, kako bi motivirao gledatelje da pogledaju stvarnosti u oči, ovih je dana cirkulirao društvenim mrežama te ubrzo postao viralni hit s čak 299 000 pregleda i 2,1 tisuću reakcija, a podijeljen je gotovo četiri i pol tisuće puta.

Evo što je Malnar rekao o besmislu rata:


I s hrvatskim se političarima Malnar obračunavao mnogo puta, a jednom im je prilikom poručio – „Nećete j***t više ovaj narod!“

Njegov medijski eksperiment, ili kako ga je sam nazivao anti-televizijski show, „Nightmare Stage“, startao je prije dva i pol desetljeća, u listopadu 1992., a mnogi ga smatraju prvom fazom buđenja demokracije na ovim prostorima. Kako bi što plastičnije ismijao političku scenu u tadašnjoj Hrvatskoj, Malnar je proglasio i nezavisnu Republiku Peščenicu, te je sebe proglasio predsjednikom.
Iako je dijagnozu stanja u našem društvu izrekao davno, „bolest“ o kojoj je Željko Malnar javno progovorio, ni danas, četiri godine nakon njegove smrti, još uvijek nije izliječena.

Hrvatska

politika

televizija

Željko Malnar

Nightmare stage

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter