Upitno održavanje Ultre

Hrvatski organizatori tužili američkog vlasnika licence, najvjerojatnije ništa od spektakla na Poljudu


Tomislav Kukec
05.05.2017.16:05
Hrvatski organizatori tužili američkog vlasnika licence, najvjerojatnije ništa od spektakla na Poljudu
Zvonimir Barisin / CROPIX

sažeto

Dva mjeseca prije održavanja festival je doveden u pitanje


Tomislav Kukec
05.05.2017.16:05

Iz organizatorskog tima Ultra Europe festivala elektronske glazbe koji se i ove godine u srpnju trebao održati na splitskom Poljudu, stigle su nepovoljne vijesti za sve fanove ovog spektakla. Tvrtka Adria MM produkcija, koja je u Hrvatskoj glavni organizator festivala čiju licencu u vlasništvu imaju poduzetnici iz Sjedinjenih Američkih Država, "dignula je ruke od svega" i podigla tužbu protiv Amerikanaca. 

"Kako se približava kraj petogodišnjeg ugovora o održavanju ULTRA Europe festivala u Hrvatskoj, neizmjerno smo ponosni na posao koji smo odradili, te kojim smo ovaj festival pozicionirali među vodeće EDM festivale u Europi. Kada smo započeli, festival je trajao 3 dana, dok danas traje 7 dana te se održava na 5 različitih lokacija. U vrlo kratkom razdoblju pretvorili smo ULTRA Europe u jednu od najpopularnijih svjetskih festivalskih destinacija. Tijekom proteklih mjeseci, kako su se razvijali pregovori za idućih pet godina, postalo je očito da očekivanja ureda Ultra Miami nisu usklađena s našim realnim predviđanjima za nadolazećih pet godina", izjavio je Luka Jureško, direktor komunikacija Ultra Europe festivala za Hrvatsku. 

Podignuli tužbu protiv Amerikanaca

Kaže da je proteklih nekoliko tjedana postalo izvjesno kako će nastavak daljnje suradnje i održavanje festivala biti uvelike otežano. Pogotovo jer je, kako se neslužbeno može doznati, Ultra ukinula pristup svim profilima na društvenim mrežama i e-mail adresama koje su dosad koristili hrvatski organizatori. To je vjerojatno razlog zašto fanovi već tjednima očajno pokušavaju, pogotovo na Facebooku, od organizatora doznati tko će sve nastupiti na festivalu, kao i hoće li spektakla uopće biti, no na njihove grozničave poruke već neko vrijeme nitko ne odgovara. U Adria MM produkciji kažu da su protiv Amerikanaca podnijeli i sudsku tužbu. 

"Svi su pokušaji da se suradnja nastavi u pozitivnom okruženju zanemareni te smo se ovaj tjedan našli u situaciji u kojoj nam kao jedini izbor preostaje započeti pravni postupak u svrhu zaštite naših prava i interesa. Naglašavamo kako ovo nije smjer suradnje kojem smo se nadali, ali smo na isto bili primorani upravo zbog neprihvatljivog djelovanja Ultra Miami tima.
Poznato nam je da su iz Ultra Miamija tražili alternativnog organizatora na ovom tržištu te je njihova želja da novi partneri odmah preuzmu odgovornost za sve pregovore vezane uz ULTRA Europe. Iako nismo obaviješteni o pojedinostima vezanim uz nove organizatore, svejedno bismo ovim putem htjeli čestitati i poželjeli sreću svim trenutnim i budućim organizatorima ULTRA Europe festivala u Hrvatskoj", zaključuje se u priopćenju kojeg su poslali medijima. 

Hoće li se Ultra Europe, spektakl zbog kojeg je Split turistički živnuo, a gradom pod Marjanom u tih 7 dana prođe vie od 150 tisuća partijanera iz gotovo 150 zemalja svijeta, uopće održati, informacija je koju u ovom trenutku nitko nema. 

Split

turizam

festival

elektronska glazba

Ultra europe

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter