preko noći postao kultan

Hrvatska nudi razgledavanja, a Britanci otišli korak dalje i prodaju dvorac iz Igre prijestolja


Daniel Radman
04.08.2018.19:00
Hrvatska nudi razgledavanja, a Britanci otišli korak dalje i prodaju dvorac iz Igre prijestolja
Screenshot / Youtube

sažeto

Riječ je o dvorcu koji je se u kultnoj seriji zove Riverrun i dom je obitelji Tully iz koje je potekla Catelyn Stark


Daniel Radman
04.08.2018.19:00

I dok strani turisti obilaze Hrvatsku u potrazi za lokacijama iz popularne HBO-ove serije Igra prijestolja, u Velikoj Britaniji, točnije Sjevernoj Irskoj, otišli su korak dalje.

Oni ne nude samo razgledanje kultne lokacije, već su jednu od njih stavili na tržište! Dakle, riječ je o dvorcu Gosford, dovršenom 1859. godine, kojemu je početna cijena pola milijuna funti, a ukoliko to preračunate u kune doći ćete do iznosa od nešto višeg od četiri mijuna kuna.

Naravno da vam Gosford ništa ne znači, no riječ je o dvorcu koji je se u kultnoj seriji zove Riverrun i dom je obitelji Tully iz koje je potekla Catelyn Stark.

U vlasništvu obitelji Gosford, po kojima nosi ime, bio je do 1921. godine, a kroz povijest je prolazio kroz razne namjene. Tako je u Drugom svjetskom ratu dvorac korišten za smještaj savezničkih trupa, ali i pritvor zatvorenika.

No, tek je posljednji vlasnik komercijalizirao svoje imanje. Osim što ga je iznajmio za potrebe snimanja, još ga je i uspio preurediti u stambeni objekt koji je razdijelio na više luksuznih stambenih jedinica.

S obzirom na cijenu, a i popularnost Igre prijestolja, ovo bi mu mogao biti novi izvrstan poslovni potez jer sve govori da bi i ova početna cijena od pol milijuna funti mogla biti solidno premašena.

Igra prijestolja

dvorac

Riverrun

Tully

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter