'tretiraju nas kao roblje'

Hostesina priča: Cure, reći će vam da ste sretne što ste dobile neku paru a ne ku... u usta


Ružica Matić
04.07.2017.13:40
Hostesina priča: Cure, reći će vam da ste sretne što ste dobile neku paru a ne ku... u usta
Reuters

sažeto

'Nemojte raditi kao proklete hostese i biti nečiji radni materijal jer im klub ne radi dobro, jer im na eventu nema puno ljudi, jer ne uspijevaju prodati ono što žele', upozorava 20-godišnjakinja studentice koje traže posao


Ružica Matić
04.07.2017.13:40

Na Facebook stranici Tražim/nudim studentski posao korisnica je podijelila kakva je iskustva stekla radeći kao hostesa. Upozorila je djevojke da taj posao, koji mnogi idealiziraju, možda i nije najbolje rješenje za njih. Napisala je kako se prije svega obraća djevojkama koje tek stižu na fakultet i tražit će bilo kakav posao.

Njezin post prenosimo u cijelosti:

"Pozdravljam sve i htjela bih mlade curke (čuj ti mene, ni 20 nemam, al' pametno zborim) malo usmjeriti što se tiče poslova izgrađenih na temelju izgleda. Neću vam sad pričati štoriju od 3 godine čitanja, nego ću vam samo iznijeti smjernicu na temelju prethodno napisanog. Počet ću sa vlastitim iskustvom rada kao hostesa. Okej, središ se, ništa fizičko i teško ne radiš, smiješ se kao tele i dobiješ laku dobru paru za tek nekoliko sati. Ali o čemu se radi. Biti nečija lutka, takva lutka koja dozvoljava da joj svaka muška njuška može doći i reći: "Ciao mala", "Curo bomba si", "E, daš mi broj moba?" i slične odvratnosti je čisti dokaz nepoštivanja samog sebe.

Pod 2. stajati u štiklama po 4, 5, 6 sati jer su ti obećali da ćes dobiti 700 kuna, a kasnije ti daju ipak 200 jer ono, ne radiš na ugovor i bolje ti je da budeš zadovoljna što si dobila paru, a ne ku... u usta je čisti dokaz da dozvoljavaš da netko od tebe radi budalu i da te tretira kao roba.

Pod 3. Meni se desilo na street race-u. Da, radno vrijeme je bilo od 11, ali obučene i u štiklama smo trebale biti od 10 (je da je to samo sat vremena, ali kad znaš da ćeš ostatak dana provesti u štiklama svaka ti je minuta bitna). Imale smo tako pauzu za ručak na kojoj sam ja svom prijatelju, koji mi se došao javiti, opisala tih par sati rada (nerada, smijanja, stajanja, fizičkim privlačenjem ljudi itd) jednom poznatom recenicom, da ne pišem sad ovdje i da ne budem nepristojna, ali znate ono kad stavite jedan ćevap nakon pola dana u usta kao da vam je zadnji na svijetu pa sve pošaljete u tri lijepe. E, tu je mene neki druker "izdao" voditelju zaduženom za kao program (plačem od smijeha kad ovo pišem) i hostese. Tu su me potjerali s posla pritom mi govoreći sljedeće (on i njegova trebica). Citiram:"Kaj ti nisi nikad ništa radila?", "Kakvo je to ponašanje?", "Imaš tu samo stajati, a ti se žališ"..

Facebook

Stari moj to si rekao (ako sad ovo čitaš) kao da je bit hostesa najveći nivo do kojeg se kroz život možes probiti. Nemoj sr...!

I tako ja odem na pivu...i dalje nebitno.

U čemu je poanta. Nemojte raditi kao proklete hostese i biti nečiji radni materijal jer im klub ne radi dobro, jer im na eventu nema puno ljudi, jer ne uspijevaju prodati ono što žele.

Još kad ti kaže na javljanje: "Oprosti, ali mi tražimo lijepe ili barem one koje na nešto liče" 

Tko si ti pi... ti materina da ikom možeš govoriti kako izgleda?! Nemojte cure raditi tu splačinu od 'posla' da bi za šugavih 200/300/500 kuna bile blamaža. Ima miljun i jedan posao što možete same izmisliti, a 300 milijuna drugih poslova koje vam drugi mogu ponuditi.

Dajte budite lijepe same sebi, svojim roditeljima, svome partneru. Čuvajte osmijeh za bolje stvari.

Nadam se da ste razumjele poantu."

studentski poslovi

hostesa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter