kad je jezik brži od pameti

HDZ–ov vijećnik uvrijedio je djecu s posebnim potrebama. Sada im mora platiti odštetu


100posto
24.06.2019.10:25
HDZ–ov vijećnik uvrijedio je djecu s posebnim potrebama. Sada im mora platiti odštetu
iStock

sažeto

Vranjić svakom od trojice polaznika V. Osnovne škole mora isplatiti odštetu od 5000 kuna te podmiriti trošak parnice


100posto
24.06.2019.10:25

Ivica Vranjić, bivši HDZ–ov vijećnik pri Županijskoj skupštini Bjelovarsko–bilogorske županije, morat će svakom od trojice učenika bjelovarske V. Osnovne škole koju inače pohađaju djeca s teškoćama u razvoja, isplatiti po 5000 kuna.

Epilog je to nepravomoćne presude Općinskog suda u Bjelovaru, odnosno događaja koji se zbio na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine koja je održana 15. studenog 2018. godine, piše Bjelovarlive.

"Kao da ste bili u toj V. Osnovnoj školi''

"Jel' znate vi gdje je V. Osnovna škola u Bjelovaru? Jeste čuli nekad za V. Osnovnu školu? Kao da ste bili u toj V. Osnovnoj školi redovni polaznici, tako se ponašate. Tako se ponašate!", kazao je Vranjić za govornicom tijekom sjednice što je izazvalo, najblaže rečeno, zgražanje među većim skupštinara.

Na temelju tih riječi roditelji su sklopili tužbu koju je Vranjić ovih dana nepravomoćno i izgubio.

Ubrzo nakon možda nepromišljenog, ali svakako skandaloznog istupa, Regionalni portal Bjelovar.live prenio je široj javnosti riječi kojima se Vranjić obratio dijelu svojih tadašnjih kolega. Vijest su kasnije prenijeli i ostali mediji.

Nije trebalo dugo da se pod pritiskom kako javnosti, tako i stranačkog vodstva Vranjić povuče s mjesta županijskog vijećnika i to mjesto prepusti stranačkom kolegi.

Roditelji podigli tužbu

arhiva CROPIX

No, roditelji djece koja pohađaju V. Osnovnu školu odlučili su kako ispad županijskog vijećnika HDZ–a neće ignorirati. Podigli su tužbu pred Općinskim sudom u Bjelovaru zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva, tražeći da tuženi svakom od djece tužitelja isplati 25 tisuća kuna.

"Tuženik je svojim istupom takvo zdravstveno stanje tužitelja, učenika V. Osnovne škole, izravno iskoristio u krajnje omalovažavajućem kontekstu kao element vrijeđanja  s obzirom na ponašanje zastupnika na sjednici i na taj način počinio grubu povredu prava osobnosti svih tužitelja..", između ostalog stoji u tužbi roditelja.

Sud je na koncu odlučio kako Vranjić svakom od trojice polaznika V. Osnovne škole mora isplatiti odštetu od 5000 kuna te podmiriti trošak parnice. Svakom još po 1700 kuna, piše Bjelovarlive.

škola

Bjelovar

ivica vranjić

djeca s poteškoćama u razvoju

newsletter

Prijavite se na Newsletter