DVOSTRUKO SLAVLJE

HDZ-ovac Milijan Brkić je (opet) diplomirao, a danas mu je i rođendan


Vid Barić
25.10.2017.12:05
HDZ-ovac Milijan Brkić je (opet) diplomirao, a danas mu je i rođendan
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

HDZ-ovac je već jednom diplomirao 2011. Njegov diplomski rad 'Organizacijske razine MUP-a RH' zainteresirao je javnost nakon tvrdnji da se radi o plagijatu


Vid Barić
25.10.2017.12:05

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ponovno je diplomirao i time postao stručni specijalist kriminalistike, piše Dnevnik.hr.

"Milijan Brkić, rođen 25. listopada 1970. u Ljubuškom, Bosna i Hercegovina, završio je dana 24. listopada 2017. godine na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu specijalistički diplomski stručni studij Kriminalistika u trajanju od dvije godine, položio sve propisane ispite, udovoljio svim drugim propisanim obvezama, stekao 120 ECTS bodova i stručni naziv 'stručni specijalist kriminalistike' (struč. spec. crim.) kao i sva prava koja mu pripadaju po propisima Republike Hrvatske", stoji u uvjerenju kojeg je Brkiću izdala Visoka policijska škola, doznaje Nova TV.

Brkić ovaj tjedan ima razloga za dvostruko slavlje. Osim što je diplomirao u utorak, danas mu je i 47. rođendan.  

Vijest o njegovoj diplomi i ne bi bila neka vijest da se ne radi upravo o Brkiću koji je već jednom diplomirao 2011. godine. Njegov diplomski rad "Organizacijske razine MUP-a RH" zainteresirao je javnost nakon tvrdnji da se radi o plagijatu. Provjerivši slučaj, Visoka policijska škola je poništila njegov rad. Sam Brkić, međutim, nije ostao bez zvanja diplomiranog kriminalista (utvrđeno je kako je njegov rad djelomično, a ne u cijelosti prepisan), no lani je dobio rok od godinu dana unutar kojih mora napisati novi diplomski rad. Stručno vijeće Visoke policijske škole u kojem je sjedilo 30 članova u ponovljenom postupku donijelo je odluku o poništenju njegova diplomskog rada jer je 70 posto toga rada prepisano od policajca Stanka Tomića koji je u istoj školi, pod vodstvom istog mentora, diplomirao godinu prije Brkića. Brkićev mentor za novi diplomski bio je dr. sc. Ante Orlović, zamjenik ravnatelja policije.

Čestitamo gospodinu Brkiću na diplomi!

Milijan Brkić

diploma

kriminalistika

specijalist kriminalistike

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter