Jandroković već slavi

'HDZ je prikupio sve potrebne potpise protiv Petrova'


Sandra Pudja
28.04.2017.16:05
'HDZ je prikupio sve potrebne potpise protiv Petrova'
Tomislav Kristo / CROPIX

sažeto

U petak je i službeno, nakon rasklimanih vijaka od četvrtka, krenula kriza u Vladi RH


Sandra Pudja
28.04.2017.16:05

"Imamo 79 potpisa da se izglasa nepovjerenje Boži Petrovu", rekao je u petak prije 16 sati HDZ-ov Gordan Jandroković.

Rezultat je to prikupljanja potpisa koje je počelo u četvrtak, nakon što je premijer Andrej Plenković najprije razriješio trojicu, a danas i četvrtog Mostovog ministra koji nisu podržali Zdravka Marića.

"Smatramo da su se stekli uvjeti da Božo Petrov više ne bude predsjednik Sabora. On više nema potporu natpolovične većine Sabora. U ovom trenutku je naš zadatak bio da skupimo dovoljan broj potpisa da pokažemo da Petrov nema potporu", rekao je Jandroković.

Nije rekao koliko točno HDZ ima ruku u Saboru.

"Čuo sam danas njegovu izjavu da je utvrdio dnevni red. Mi očekujemo da će ipak uvažiti ovu činjenicu da više nema legitimitet za ovu poziciju i to bi trebala biti prva točka dnevnog reda. Zahtjev smo predali", poručio je Jandroković. Petrov se, podsjetimo, ranije obratio javnosti i najavio da će svi Mostovi ministri dati ostavku, no Plenković ga je pretekao. Vladino priopćenje pročitajte OVDJE.

"Točka o ministru Mariću mora i bit će raspravljena u zadanom roku, sve će to doći na red. Ne želimo izbjeći tu raspravu. Petrov bi trebao uvažiti da nema više potporu, a mi želimo raščistiti tu podvalu da postoji neka veza između nas i Agrokora i očekujemo od Petrova da se ponaša u skladu s demokratskim standardima", zaključio je Jandroković.

HDZ

Sabor

Vlada RH

Most nezavisnih lista

kriza Vlade

kriza u Vladi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter