KAKVA EKIPA NA OKUPU

Hawkingov pepeo bit će položen kraj grobova velikana znanosti Darwina i Newtona


Mia Peretić
21.03.2018.08:05
Hawkingov pepeo bit će položen kraj grobova velikana znanosti Darwina i Newtona
Reuters

sažeto

Westminsterska opatija, u kojoj će biti položen Hawkingov pepeo, posljednje je počivalište 17 kraljeva, brojnih aristokrata, osam britanskih premijera te brojnih pisaca i pjesnika 


Mia Peretić
21.03.2018.08:05

Urna s posmrtnim ostacima nedavno preminulog teorijskog fizičara Stephena Hawkinga bit će položena u Westminsterskoj opatiji pokraj grobova velikana znanosti Isaaca Newtona i Charlesa Darwina, piše Reuters.

Hawking, jedan od najvećih znanstvenika svoje generacije, umro je 14. ožujka u 76. godini u svom domu u Cambridgeu. Komemoracija će biti održana 31. ožujka u sveučilišnoj crkvi Svete Marije u Cambridgeu, a potom i poseban prijem na koledžu Trinity.

Westminsterska opatija, u kojoj će biti položen Hawkingov pepeo, posljednje je počivalište 17 kraljeva, brojnih aristokrata, osam britanskih premijera te brojnih pisaca i pjesnika poput Charlesa Dickensa i Lorda Byrona. 

"Sasvim je logično da pepeo profesora Stevena Hawkinga počiva u Opatiji, pored njegovih kolega, istaknutih znanstvenika. Newton je pokopan u toj crkvi 1727. godine, a Darwin 1882.", kazao je dekan Vestminsterske opatije John Hall, ne navodeći datum polaganja urne.  

Hawking je svijet zadužio doprinosima na poljima kozmologije i kvantne gravitacije, osobito u kontekstu crnih rupa, te popularnim bestselerima kao "Kratka povijest vremena" u kojima iznosi svoje teorije o svemiru.

Stephen Hawking

pokop

Westminster

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter