SVE NAPETIJE IZMEĐU SRBIJE I KOSOVA

Haradinaj poručio Vučiću da se ne igra, Vučić mu odgovorio da ga se ne boji


Ružica Matić
03.05.2017.18:00
Haradinaj poručio Vučiću da se ne igra, Vučić mu odgovorio da ga se ne boji
Marko Djurica/REUTERS

sažeto

Vučić je rekao kako ga ne brinu 'opasni ljudi' poput Haradinaja, već šutnja Europe na nedavne događaje u regiji, te prijetnje mijenjanjem granica na Balkanu


Ružica Matić
03.05.2017.18:00

Aleksandar Vučić oštro je odgovorio na izjavu kosovskog političara Ramusha Haradinaja koji mu je poručio da se ne kvači s njim. Srpski premijer rekao je kako ga ne brinu 'opasni ljudi' poput Haradinaja, već šutnja Europe na nedavne događaje u regiji. Vučić smatra da ih može razumjeti samo kao prijetnje mijenjanjem granica na Balkanu.

Nakon što ga je Francuska odbila izručiti Srbiji, bivši zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova Haradinaj albanskim je medijima rekao kako se Vučić odlučio poigrati s njim, ali je napravio loš izbor. Poručio je srpskom premijeru da se ne igra s Albancima i da se "ne kači s njim".

"Napadaju nas jer vide veću snagu, veću energiju i moć srpske države, a to se nije smjelo dozvoliti. Ako je prijetnja, 'vodi računa', 'dogodit će ti se nešto'. Odgovaram ‘znam dobro tko ste, vidio sam što se dogodilo s onima koji su svjedočili, pregaženi su u Podgorici, objesili su se iz zasjede", rekao je premijer i novoizabrani predsjednik Vučić, prenose beogradski elektronički mediji.

"Izgleda da je svima dozvoljeno da kažu što hoće, da lažu, kao što je laž danas u Bruxellesu da imamo neku vojnu bazu u Nišu, a sve te laži su praćene i širokim, ali ne mnogoljudnim, pokretom u Srbiji onih kojima je jedino stalo da oni dođu na vlast, a nalogodavci da budu zadovoljni", nastavio je Vučić, javlja Hina.

Dodao je kako se s Albancima ne igra, već im je, dapače, pružao ruku. "Ali neću je pružiti zločincima i silovateljima", istaknuo je Vučić. 

"Vučić Albance vidi kao 'meke neprijatelje' i napravio je loš izbor kada je riješio 'kvačiti' se sa mnom", rekao je Haradinaj, sada čelnik Alijanse za budućnost Kosova, u televizijskoj emisiji Komiteti u produkciji Gazeta expressa.

Haradinaj smatra kako Vučić nije iznimka u odnosu na druge čelnike na Balkanu i da je "veoma slab političar, koji nije uspio poboljšati ekonomsku situaciju u Srbiji”.
Rekao je i kako "Vučić nema hrabrosti prkositi Hrvatima, koji su mu jasno stavili do znanja gdje mu je mjesto". 

Srbija

Aleksandar Vučić

Kosovo

granice

Haradinaj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter