Anketa: Kako vi to radite?

Halo vikend, ovdje Svi sveti, hoćemo li se spojiti? Najdraža mozgalica u Hrvata, povezivanje neradnih dana


Valerija Bebek
30.10.2018.10:05
Halo vikend, ovdje Svi sveti, hoćemo li se spojiti? Najdraža mozgalica u Hrvata, povezivanje neradnih dana
Damjan Tadic / CROPIX

sažeto

Tko može, ovog će tjedna vjerojatno spojiti neradni četvrtak s vikendom


Valerija Bebek
30.10.2018.10:05

Osim maratonskog ispijanja kave Hrvati, bar neki, poznati su po spajanju blagdana i vikenda. Tako je, sretnog li rasporeda, ovogodišnji blagdan Svih svetih pao na četvrtak. Gdje ćeš bolje. Za samo jedan dan dobije se četiri neradna. Divno je tko može, pristojno bi bilo potrošiti dan godišnjeg odmora za takve premosnice iz slobodnog dana u vikend. Česta je pojava i da škole (barem osnovne) neradni dan, taj jedan, u ovom slučaju petak. Pa vi roditelji koji ipak morate na posao, snađite se kako znate i umijete.

Da se razumijemo, nitko ne brani ljudima koji rade u privatnim i svojim firmama, u proizvodnji i slično, da si proglase neradnih dana koliko god žele. Ionako, zadovoljan radnik, je najbolji radnik. Ali postoje neke službe, čije plaće idu iz proračuna koji pune zaposleni u privatnom sektoru i nije baš ukusno svoju komociju stavljati prije funkcioniranja te iste službe.

Tako recimo, naš Sabor, svoj pretrpani raspored prilagodio je tom kultu neradnih dana pa je redovna sjednica, umjesto u srijedu, pomaknuta za ponedjeljak. Da se posao donošenja zakona ne bi slučajno protegao na 2. studeni, petak vulgaris koji nije ubilježen kao državni praznik ni blagdan.

Recite nam vi svoja iskustva, želje i planove. Kako stojite sa spajanjem neradnih dana?

posao

hrvati

neradni dani

Svi sveti

spajanje neradnih dana

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter