fbi istražuje cijeli slučaj

Hakerski napad prekinuo tiskanje novina, na udaru su se našli najtiražniji listovi


100posto
31.12.2018.14:05
Hakerski napad prekinuo tiskanje novina, na udaru su se našli najtiražniji listovi
iStock

sažeto

"Vjerujemo da je namjera napada bila onesposobiti infrastrukturu, servere, a ne krađa informacija", izjavili su iz Los Angeles Timesa


100posto
31.12.2018.14:05

Nekoliko vodećih američkih novina imalo je problem s tiskanjem i distribucijom svojih izdanja zbog hakerskog napada. Prvi napadi započeli su u petak, a najveći, zbog koga je odgođeno tiskanje, u subotu, a kako su naveli, pretpostavlja se da su napadi izvedeni izvan teritorije SAD-a. Tako je zbog hakerskog napada odgođena distribucija Los Angeles Timesa, Chicago Tribunea i drugih novina koje pripadaju kompaniji Tribune Publishing. 

Željeli onesposobiti infrastrukturu

Napadom su pogođena i izdanja The Wall Street Journala i New York Timesa, koji imaju istu proizvodnu platformu u Los Angelesu. "Vjerujemo da je namjera napada bila onesposobiti infrastrukturu, servere, a ne krađa informacija", izjavili su iz Los Angeles Timesa. 

Glasnogovornica Tribune Publishinga potvrdila je da je do napada došlo i navela da je virus pogodio sisteme koji se koriste za štampanje i proizvodnju novina. Kako se navodi, ove hakerske napade istražuje FBI.

napad

hakeri

novine

newsletter

Prijavite se na Newsletter