POZNATA AKTIVISTICA SPJEVALA SVOJ BEĆARAC

'Hajde ovo otpjevajte muškom policajcu da vidimo što će biti, ali molim vas objavite kako je reagirao'


Tomislav Kukec
01.12.2018.20:00
'Hajde ovo otpjevajte muškom policajcu da vidimo što će biti, ali molim vas objavite kako je reagirao'
Jure Mišković / Cropix

sažeto

I dok neki smatraju kako je riječ o narodnoj baštini, za Sarnavku je to čisti primjer vrijeđanja žena


Tomislav Kukec
01.12.2018.20:00

Poznata hrvatska aktivistica za ženska prava Sanja Sarnavka ogorčena je što dio javnosti relativizira "slučaj bećarac", u kojem je mladić osuđen na novčanu kaznu jer je mladoj policajki prilikom povorke bećara otpjevao "Mala moja, ti u plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se na..zi."

'Pokaž' pišu, pa nalijevo kidaj'

I dok neki smatraju kako je riječ o narodnoj baštini, te kako bećarac mora biti uvredljiv, za Sarnavku ali i gotovo sve aktivistkinje koje se bave promicanjem ravnopravnosti spolova, to je čisti primjer vrijeđanja žena, još k tome žene na službenoj dužnosti. 

Sarnavka je tomu dosad posvetila više objava na Facebooku koje izazivaju dvojake reakcije, a sada je odlučila da će i ona, kad može mladi Slavonac, spjevati svoj bećarac, ovog puta upućen muškom policajcu. 

Srdjan Vrancic / CROPIX

"Sugeriram svima koji obožavaju bećarce uvijek i svugdje da prvom zgodom kad ih zaustavi muški policajac, zbog prebrze vožnje, prolaska kroz crveno, bilo čega... da mu zapjevaju: "Ej ti, mali, ajde gaće skidaj, pokaž' pišu pa nalijevo kidaj"", spjevala je Sarnavka i izazvala salvu smijeha ali i dijeljenja svoje objave na društvenim mrežama. 

One koji se usude takvo nešto otpjevati nekom policijskom službeniku zamolila je da obavezno objave kako je dotični reagirao. 

policija

Slavonija

Sanja Sarnavka

ravnopravnost spolova

bećarac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter