ne, nije prvi april... i ne, nismo se zabunili

Gradonačelnik ima odličan smisao za humor. Sazvao je konferenciju na kojoj će kritizirati zapošljavanje podobnih umjesto sposobnih


Mia Mitrović
04.04.2019.11:00
Gradonačelnik ima odličan smisao za humor. Sazvao je konferenciju na kojoj će kritizirati zapošljavanje podobnih umjesto sposobnih
CROPIX

sažeto

Milan Bandić u 12 će govoriti o problemu zapošljavanja podobnih iako bi on sam o tome mogao napisati bestseler


Mia Mitrović
04.04.2019.11:00

U prostorijama Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića točno je u podne sazvana još jedna nezaboravna press konferencija. Otkako je Zdravko Mamić emigrirao u susjedstvo nastala je crna rupa jer više nema tko zabavljati javnost presicama koje podsjećaju na cirkuske predstave.

Tko se to nije u Holdingu skrio 

Damjan Tadic / CROPIX

Čini se da tu prazninu uspješno nadopunjuje zagrebački gradonačelnik koji je (opet) nadmašio sam sebe i sazvao presicu radnog naslova 'Kad posao vode podobni, a ne sposobni: Tko se nije skrio, magarac je bio', na kojoj će sudeći po naslovu, upozoriti javnost na veliki problem zapošljavanja po stranačkoj i rodbinskoj osnovi. Čim pukne Grički top saznat ćemo sve o tom teškom zlu koje paralizira hrvatsko društvo i to ni manje ni više nego iz usta jednog od izumitelja takvog modela vladavine.

Milan Bandić o tome bi mogao napisati svjetski bestseler za političare u usponu jer je model zapošljavanja podobnih razvio do savršenstva. Baš to je i jedan od ključeva uspjeha njegove dugotrajne i prilično bezbrižne vladavine. Zbog toga što je rođe, prijatelje i vjerne birače zaposlio na svim funkcijama u gradu, a Zagrebački Holding pretvorio u svoju privatnu korporaciju, prije svakih si lokalnih izbora može priuštiti gušt da se oporbi smije u lice.

Brendiranje Mikija 

Facebook Milan Bandić

Da stvar bude još luđa, na pozicijama u Holdingu i drugim gradskim tvrtkama rade i brojni SDP-ovci što objašnjava preletanje mnogih članove te stranke u gradonačelnikove redove te laganu letargiju većine SDP-ovih zastupnika kada je u pitanju kritika Bandićeva upravljanja gradom (čast iznimkama). Dodajmo tome i podatak da je aktualni šef SDP-a bio dugogodišnji Milanov šegrt u gradskom SDP-u, dobijemo oporbu kao iz nekog vica ili crne komedije.

Kult ličnosti Milana Bandića kojeg su kreirali oni podobni koje je zaposlio u gradskim poduzećima toliko je jak da se gradonačelnik može nasmijati na svaku kritiku. Ne može mu nitko niše, jači je od sudbine, mogao bi komotno zapjevati po uzoru na našeg najpoznatijeg nogometnog emigranta. Čudo je taj naš Milan. Bilo bi idealno da ga brendiramo i pretvorimo u izvozni proizvod pa pošaljemo na svjetsku turneju po gradovima koji posluju manje uspješno od Zagreba da tamo drži predavanja i uvede red.

Šteta što ovu presicu nije sazvao na prvi april, šala bi bila puno efektnija.

Milan Bandić

stranka rada i solidarnost 365 Milan Bandić

Holding

nepotizam

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter