video:djeca vojnici

Gradi se vojni kamp u kojem će djecu učiti kako rukovati oružjem i voziti tenk, a čini se da će vojni program za školarce biti obavezan


100posto
31.07.2019.20:00
Gradi se vojni kamp u kojem će djecu učiti kako rukovati oružjem i voziti tenk, a čini se da će vojni program za školarce biti obavezan
Profimedia

sažeto

U park će dolaziti srednjoškolci jednom godišnje na tjedan dana kako bi sudjelovali u vojnim treninzima i obuci


100posto
31.07.2019.20:00

Rusko ministarstvo obrane planira u Domoljubnom parku s vojnom tematikom otvori centar za edukaciju školaraca. Park će se nalaziti u Kubinki, sat vremena vožnje od Moskve i iako će taj park prvenstveno biti namijenjen zabavi za cijelu obitelj, posebni naglasak bit će na vojnom dijelu parka. Tako će se djeca imati prilike upoznati s tenkovima i ostalim teškim naoružanjem, a roditelji će moći uživati u kupnji suvenira, pretežno s likovima istaknutih ruskih državnika iz prošlosti.

Dio obveznog programa

Zanimljivo je da će u park dolaziti srednjoškolci iz Moskve i okolice jednom godišnje na tjedan dana kako bi sudjelovali u vojnim treninzima i obuci, Vojno-domoljubni centar nazvan je "Avangarda" i njegova izgradnja iznosit će 56,5 milijuna eura, a kako su investitori rekli budžet za njegovu izgradnju osigurat će grad Moskva, a izgradnja će početi u rujnu. 

"Još se razmatra hoće li odlazak školaraca u kamp biti dio obaveznog programa ili će biti dobrovoljan", rekao je izvor iz ministarstva obrane. Još jedan izvor iz ministarstva potvrdio je da će djeca tijekom školskih praznika dolaziti u kamp na kompletnu obuku iz osnova vojne službe. 

Sklapanje i rasklapanje kalašnjikova

U prijašnje sovjetsko vrijeme, vojna obuka je bila obavezna u svim školama. Njena svrha je bilo upoznavanje učenika s vojnim poslovima, a isto tako da ih se nauči osnovne vještine rukovanja oružjem.

Vojnu obuku držali su umirovljeni oficiri, taj predmet je početkom devedesetih zamijenjen. Prije četiri godine osnovana je omladinska armije Rusije, a toj organizaciji je do danas priključilo oko 550.000 članova, djece i omladine od osam do 18 godina. Vojni oficiri djeci koje se priključe organizaciji prenose znanja iz vojne povijesti, uče ih sklapanju i rasklapanju kalašnjikova, a  dio programa su i sport i teorija ratovanja.

Rusija

škola

oružje

vojni kamp

newsletter

Prijavite se na Newsletter