još jedan ljubitelj fontana

Gradi li načelnik zagorske općine Konjščina fontanu u obliku slova 'U', te je li nešto poručio 'komunjarama' i 'partizančekima'?


Mia Peretić
24.06.2019.18:00
Gradi li načelnik zagorske općine Konjščina fontanu u obliku slova 'U', te je li nešto poručio 'komunjarama' i 'partizančekima'?
Tomislav Kristo / CROPIX

sažeto

Fontanu će, navodno, pratiti i raskošna rasvjeta. Pitamo se odakle mu ideja?


Mia Peretić
24.06.2019.18:00

Zagorska općina Konjščina uskoro bi trebala dobiti novi trg kojim će dominirati fontana koja svojim oblikom podsjeća na stilizirano slovo 'U', sve se djelomično financira iz fondova EU, a iza tog projekta stoji načelnik općine, HDZ-ovac Mirko Krznar, piše Nacional.

'Partizančekima' i 'komunjarama' gradi pravi hrvatski trg?

Naime, svečano otvorenje trga Franje Tuđmana s novom fontanom očekuje se na Dan općine 8. kolovoza, a Krznar je, navodno, u razgovorima sa svojim sumještanima i priznao da namjerno želi fontanu u obliku slova 'U', te je tom prilikom naglasio da će 'komunjarama i partizančekima napraviti pravi hrvatski trg koji će se noću vidjeti i iz aviona'.

No, fontana je građanima koji žive u obližnjoj zgradi zadala glavobolje i zbog oduzetih parkirnih mjesta, te im otežava pristup ulazu, trgovini, banci i pošti, ali i vatrogasnim vozilima, što se već osjetilo prilikom prošlotjedne intervencije.

Prošle godine doveo Thompsona

Osim spornog trga, načelnik Krznar je svoje sugrađane prošle godine za Dan općine počastio koncertom Marka Perkovića Thompsona, iako, kako su rekli sugovornici Nacionala, to nije bila želja mještana Konjščine. Načelnik nikada nije otkrio koliko je platio Thompsonu za pjevanje, ali nije ni demantirao informacije da je općina Konjščina za taj koncert platila između 150 i 200 tisuća kuna.

fontana

gradnja

konjščina

U

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter