PRAVDA ZA DAVIDA

Građani Banja Luke ispratili su tijelo Davida Dragičevića uz poruku 'Putuj anđele'


100posto
14.03.2019.20:00
Građani Banja Luke ispratili su tijelo Davida Dragičevića uz poruku 'Putuj anđele'
facebook/pravda za davida

sažeto

Davidov otac Davor Dragičević rekao je kako ne želi da tijelo njegovog ubijenog sina počiva u 'zločinačkoj državi'


100posto
14.03.2019.20:00

Nakon ekshumacije posmrtnih ostataka Davida Dragičevića, građani Građani Banja Luke i članovi grupe "Pravda za Davida" danas su ispratili njegovo tijelo koje će 15. ožujka ponovno biti pokopano, ali ovoga puta u Austriji na groblju "Friedhof der Stadt" u Bečkom Novom Mestu, gdje živi njegova majka Suzana Radanović.

Ispraćaj uz 'Putuj anđele' i 'Klinac iz geta'

Okupljeni građani ispratili su Davida riječima "Putuj anđele" i pjesmom "Klinac iz geta", koju je David napisao još kao 16-godišnjak, te koja je postala himna prosvjedne skupine "Pravda za Davida".

Borba ide dalje

Davidov otac Davor Dragičević prethodno je rekao kako ne želi da tijelo njegovog ubijenog sina počiva u "zločinačkoj državi", a skupa s članovima "Pravde za Davida" najavio je da će se i dalje boriti za istinu o Davidovom ubojstvu. 

Podsjetimo, David Dragičević je 18. ožujka prošle godine nestao, a njegovo je tijelo nađeno 24. ožujka na ušću rječice Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Davidovi roditelji Davor i Suzana vjeruju da je David otet, mučen i silovan, te da su ga u konačnici ubili pripadnici policije Republike Srpske, a članovi "Pravde za Davida" uvjereni su da je najveći krivac ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, jer prikrivao istinu o okolnostima pod kojima je David pronađen mrtav. 

pravda za davida

pokop

newsletter

Prijavite se na Newsletter