VIDEO: OVAKO IZGLEDA KAD IMAŠ MUDA

Gospodine Strmota, kapa do poda! Dosta je šutnje!


Vid Barić
20.02.2018.21:30
Gospodine Strmota, kapa do poda! Dosta je šutnje!
Cropix

sažeto

Strmotina javna ostavka je, dakako, vrijedan politički statement; podmetanje noge šefici te upozorenje javnosti da ono što se događa u tom Ministarstvu, kao i u državi općenito, nikako ne izgleda na dobro


Vid Barić
20.02.2018.21:30

Da je ministarstvo Nade Murganić u totalnom raspadu na pressici u utorak je dokazao njezin najbliži suradnik, državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota. On  je šokirao javnost, kao i samu ministricu Murganić, kada je usred tiskovne konferencije pred novinarima podnio ostavku na svoju poziciju.

Strmotina javna ostavka je, dakako, vrijedan politički statement; podmetanje noge šefici te upozorenje javnosti da ono što se događa u tom Ministarstvu, kao i u državi općenito, nikako ne izgleda na dobro.

"[Vladine demografske mjere su] jedan veliki folklor. Nakon godinu i 4 mjeseca u Vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome. Ja kao čovjek mladi, kao čovjek RH, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom."

Murganić: 'On je mlad i temperamentan!'

Ministrica Nada Murganić bila je potpuno 'sleđena' i vidjelo se da ni na koji način nije bila pripremljena za ovakav razvoj situacije. Naročito nakon što je Strmota demonstrativno napustio prostoriju. Kasnije je, naravno, izbacivala političke floskule te sve pripisala njegovoj "mladosti i temperamentu", a uvjereno je i dodala kako njegova odluka "sigurno nije konačna".

E pa nama je to izgledalo prilično konačno, ministrice Murganić.

Nada Murganić

Marin Strmota

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter