ISKAČE IZ PAŠTETE

Gospodin Maras je stvarno neumoran. Svoj recept za kampanju za EU parlament odlučio je iskoristiti i na lokalnoj razini zbog čega djeluje poput Bandića


Matej Devčić
26.04.2019.16:00
Gospodin Maras je stvarno neumoran. Svoj recept za kampanju za EU parlament odlučio je iskoristiti i na lokalnoj razini zbog čega djeluje poput Bandića
Bruno Konjevic/CROPIX

sažeto

Očito uviđajući da mu kampanja za Europski parlament donosi publicitet s obzirom na njegove netipične istupe, isti recept odlučio je primijeniti i na SDP-ovu akciju


Matej Devčić
26.04.2019.16:00

Saborski zastupnik i šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u posljednje vrijeme čini sve kako bi skrenuo pažnju na sebe. Otkako je počela kampanja za Europski parlament, Maras se bacio u kreativne vode kako bi potaknuo građane Hrvatske da mu daju glas na europskim izborima.

Kao sedmi kandidat na listi SDP-a, bivši ministar poduzetništva i obrta uživio se u ulogu agenta '007', pa se u maniri Jamesa Bonda predstavljao kao Maras, Gordan Maras, fotografirao s "shaken, not stirred" martinijem, a u Saboru je cijelo vrijeme imao istaknut slogan "Biraj Marasa".

Od Bonda do blendera

Zbog potonjeg ga je Etičko povjerenstvo upozorilo a "kontinuirano krši pravila izborne promidžbe" te mu je naložilo da prekine s neetičnim ponašanjem i javno se ispriča zbog počinjene povrede Izbornog etičkog kodeksa.

Damjan Tadic/CROPIX

Između ostalog, na svojoj Facebook stranici objavio je program za EU Parlament u formi "Kreativnog natječaja" sa sedam točaka, a građane je pozvao da mu predlože svoje ideje te da će najbolju nagraditi blenderom.

Kritiziranje Bandića kopiranjem Bandića 

Očito uviđajući da mu kampanja za Europski parlament donosi publicitet s obzirom na njegove netipične istupe, isti recept odlučio je primijeniti i na SDP-ovu akciju "Svaki tjedan ogranak jedan". Naime, Maras je danas predvodio biciklističku povorku zagrebačkih SDP-ovaca koja je upozorila na nedovoljnu kvalitetu i kronični nedostatak biciklističkih staza u Zagrebu.

Maras je, ironično, poput zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića sjeo na bicikl, provozao se rutom od Trga žrtava fašizma, preko Zelenog vala sve do Trga Republike Hrvatske gdje su SDP-ovci održali konferenciju za novinare, a na cilju je poručio Bandiću da se uhvati posla i riješi problem s biciklističkim stazama.

"Ulaganje u biciklističku infrastrukturu mora biti jedan od prioriteta Grada Zagreba, a da ne govorim o tome da je to također moguće financirati europskim sredstvima jer je cijela politika EU i smanjenje emisija CO2", kazao je Maras.

Zagreb

SDP

kampanja

Europski parlament

Gordan Maras

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter