BIZARAN SUDSKI SLUČAJ

Goli Jehovini svjedoci na psihodelicima 'zabrijali' da je stigao smak svijeta pa oteli obitelj s bebom, policija ih smirivala strujom


Tomislav Kukec
01.10.2018.15:20
Goli Jehovini svjedoci na psihodelicima 'zabrijali' da je stigao smak svijeta pa oteli obitelj s bebom, policija ih smirivala strujom
Reuters

sažeto

istražitelji još nisu sigurni što je grupu nagnalo na suludi pohod u kojem srećom nitko nije pretrpio ozbiljnije posljedice 


Tomislav Kukec
01.10.2018.15:20

Grupa Jehovinih svjedoka našla se na optuženičkoj klupi u kanadskoj pokrajini Alberta zbog bizarnog sudskog slučaja kojem su, prema zasad dostupnim informacijama, kumovale psihodelične droge. 

Prema sudskim dokumentima, grupa je zabunom popila veću količinu psihodeličnog čaja nakon čega su počeli dobivati halucinacije da je upravo počeo smak svijeta. U svom su suludom pohodu skinuli sa sebe svu odjeću, te usput oteli obitelj - muškarca, ženu i njihovu bebu. 

Na sudu su priznali krivnju

Kako je objavilo kanadsko izdanje magazina Vice, obitelj su zatvorili u terenac i tjerali ih da opetovano pjevuše Jahvino ime. 

Iako se slučaj dogodio krajem prošle godine, detalji su tek sada dospjeli u javnost, a sve se dogodilo na području grada Edmontona. Tri muškarca i dvije žene, od čega je dvoje maloljetno, priznali su krivnju. 

Ipak, iako je otac jednog od otmičara potvrdio da je grupa uzimala psihodelike, sud mu nije povjerovao, jer je njima vjerojatnije objašnjenje da je grupa pala u neku vrstu fanatičnog religioznog iskustva. 

Pokušavajući složiti kockice, istražitelji su došli do nevjerojatne priče. Tako je skupina provela zajedno više od tri dana nakon čega su zapali u stanje religioznog ludila. Pomislili su da je počeo smak svijeta i, kao pravi dobri vjernici, krenuli spasiti one oko sebe. Terenac BMW vozila je, nevjerojatno, majka jednog od otmičara, koja je također bila dio peteročlane družine. Iz nekog razloga, ona je jedina imala odjeću na sebi. 

Krenuli su po svoje susjede koje su susreli na cesti. Oca su ubacili u prtljažnik, a majku i bebu na zadnje sjedište. 

"Bilo je očito da nisu pri zdravoj pameti", rekli su susjedi. 

No, čim je auto usporio, muškarac se uspio izvući iz prtljažnika,  a mama i beba pobjegle su sa stražnjeg sjedišta. Grupa je nastavila svoj put, no ubrzo ih je sustigla policija. Zabili su se u njih te ih pokušali savladati, no grupa je odbijala uhićenje nastavivši pjevati Jehova, Jehova. Policija ih je zasula suzavcem, no to nije imalo nikakvog učinka, a dvojicu od njih policija je čak četiri puta pogodila elektrošokerom prije no što su se konačno smirili. 

Presuda za protupravno oduzimanje slobode i opasnu vožnju trebala bi biti izrečena 20. prosinca. 

Kanada

Jehovini svjedoci

smak svijeta

psihodelici

fanatizam

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter