uz finu večericu kupiš si drogicu

Glavnom chefu luksuznog resorta u Zadru sude zbog dilanja kokaina


Ružica Matić
19.08.2017.11:15
Glavnom chefu luksuznog resorta u Zadru sude zbog dilanja kokaina
Jure Miskovic / CROPIX

sažeto

Dobavljač je za bivšeg chefa Falkensteinera kupio 48,80 grama kokaina u Gaženici, za što mu je on platio oko 30 tisuća kuna


Ružica Matić
19.08.2017.11:15

Na Općinskom sudu u Zadru počelo je suđenje donedavnom glavnom chefu kuhinje luksuznog resorta Falkensteiner Hotel & Spa Iadera na poluotoku Punta skala u Petrčanima, 41-godišnjem Franzu Castlungeru. 

Ovaj poznati kulinarski majstor iz Južnog Tirola, čiji je dolazak na čelo kuhinje prvog zadarskog de luxe hotela s pet zvjezdica svojedobno najavljen kao “spoj alpsko-jadranskog kulinarskog koncepta, rafiniranog regionalnim delicijama”, optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO) tereti se za preprodaju kokaina u Petrčanima i Zadru, javlja Slobodna Dalmacija.

Uz još dvojicu zaposlenika resorta koji su mu nabavljali kokain na zagrebačkom i zadarskom području, za što je on jednom od njih davao novac i plaćao troškove rent-a-car vozila, tereti se da je od rujna do listopada 2015. godine u Zadru i Petrčanima s ciljem prodaje na ilegalnom narkotržištu i ostvarivanju nepripadne materijalne koristi u šest navrata nabavljao veće količine te droge.

"Franza sam upoznao u kuhinji gdje sam mu i trebao predati kokain. Ušli smo u razgovor može li se nabaviti, na što sam mu rekao da može. On je bio prijatelj s mojim gazdom, a tada je u Falkensteineru imao veliki utjecaj i pitalo ga se za svašta, jer su on i direktor resorta iz istog mjesta u Južnom Tirolu. Mogli su nam namjestiti posao, to je bila usluga za protuuslugu", posvjedočio je 44-godišnjak koji je kao vanjski suradnik za resort, u kojem noćenje stoji 2000 kuna i više, nabavljao ribu i obnavljao drvenariju.

Nakon zamolbe, za “chefa” je kupio 48,80 grama kokaina u Gaženici, za što mu je on platio oko 30 tisuća kuna. Kokain je nosio u kutiji mobitela, no na ulazu u hotelsko naselje, oko 15.50, zaustavili su ga inspektori Odjela kriminaliteta droga i uhitili. Dodao je kako je chefu u još jednom navratu u kuhinju donio kokain, ali samo za “probu”.

"Nije isprobao ispred mene, otišao je i nakon nekog vremena mi rekao da to ne valja, pa je kokain vraćen. Cijena je bila 600 kuna po gramu", kazao je 44-godišnjak. Odbio je na sudu reći ime onoga tko mu je prodao kokain u Gaženici, a izjavio je i kako nikad nije vidio chefa ili goste resorta da konzumiraju kokain. 

Chef kuhinje, koji će obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka, na sudu je pak uz sudskog tumača prethodno rekao da se ne osjeća krivim, te da mu je kokain bio za osobnu upotrebu. 

Zadar

kokain

chef

Petrčane

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter