debata s hollywoodom

Richard Gere obilazi migrante, a talijanski ministar plaže kao DJ. Glumac ga je toliko razljutio da mu je poručio da ih vodi sve sa sobom u svoju vilu


Daniel Radman
11.08.2019.15:00
Richard Gere obilazi migrante, a talijanski ministar plaže kao DJ. Glumac ga je toliko razljutio da mu je poručio da ih vodi sve sa sobom u svoju vilu
Profimedia

sažeto

'Kad se bude vraćao u Hollywood sve ih može povesti svojim privatnim zrakoplovom i smjestiti u svoje vile', poručio je Salvini 'velikodušnom milijunašu'


Daniel Radman
11.08.2019.15:00

Američki glumac Richard Gere poznat je po svom aktivizmu. Nije jedan od tipova koji daje moralne potpore samo iz svoje fotelje i društvenih mreža, a pokazao je to i ovog tjedna kad je pružio podršku migrantima u Sredozemlju.

Osobno je došao na spasilački brod nevladine organizacije 'Open Arms' na kojem već 10-ak dana 160 imigranata čeka dozvolu za iskrcavanje.

Čini mu se kao da Italijom vlada Trump

Potom je s konferencije za medije pozvao Italiju da dopusti silazak imigranata na kopno, a još je dometnuo kako ga ova situacija podsjeća na njegovu zemlju, SAD, i nemilosrdnu politiku Donalda Trumpa prema izbjeglicama. S razlogom jer je i talijanska vlada progurala zakon koji predviđa ozbiljne kazne brodovima koji migrante spašene u Sredozemlju namjeravaju prevesti u njihovu zemlju.

Prozvanim se osjetio talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, inače predsjednik desničarske 'Lige' pa mu je hitro odgovorio.

Nek' ih Gere povede

Gera je oslovio kao 'velikodušnog milijunaša' te mu je zahvalio za brigu. No, predoložio mu je i kompromisno rješenje.

'Kad se bude vraćao u Hollywood sve ih može povesti svojim privatnim zrakoplovom i smjestiti u svoje vile' dometno mu je.

Inače, Salvini je službeno na godišnjem odmoru, odakle je zaprijetio da bi mogao razvrgnuti vladajuću koaliciju. Mnogi sa zgražanjem gledaju na njegove zadnje aktivnosti, smatraju da je u kampanji.

'Radi' i kao DJ

To i nije daleko od istine. Salvini, naravno, kao i svaki pravi Talijan, ljetuje za vrijeme 'ferragosta', međutim odlučio je spojiti ugodno i korisno pa zapravo radi političke skupove na plažama.

Na prvoj se okušao i kao DJ, pa je talijanska himna treštala s razglasa dok su oskudno odjevene plesačice dizale atmosferu. Mnoge je to podsjetilo na ponašanje bivšeg premijere Berlusconija.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter