Besmisleno postupanje

Gasio požar 20 sati, a gospođa na čije je parkirno mjesto ostavio auto zvala mu je policiju i dobio je kaznu. Ovo nije prvi put da se kažnjavaju vatrogasci


Mia Mitrović
30.07.2019.09:30
Gasio požar 20 sati, a gospođa na čije je parkirno mjesto ostavio auto zvala mu je policiju i dobio je kaznu. Ovo nije prvi put da se kažnjavaju vatrogasci
Matija Djanjesic/CROPIX

Mia Mitrović
30.07.2019.09:30

Široku javnu raspravu na društvenim mrežama izazvala je objava na Facebook stranici 'Vatrogasci, oni su naši heroji'. Uz fotografiju kazne za parkiranje objavljen je i tekst iz kojeg proizlazi da je PU Šibensko-kninska naplatila kaznu vatrogasnom vozaču Ediju Mikulandri iz Bilica.

Vatrogasac se tako, ne sluteći ništa, vratio s 20-satne intervencije i na svom vjetrobranskom staklu pronašao kaznu za nepropisno parkiranje. Ista mu je bila ispisana iako je na vjetrobranskom staklu imao jasno istaknutu vatrogasnu naljepnicu.

"Zahvalama nikad kraja pa tako se i sada zahvaljujemo P.U. ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju Mikulandri koji 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred DVD-a i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu "VATROGASCI 193" te zaklonio nama pristup Hvala gospodo od srca!!!! P.S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala", napisali su na službenoj stranici DVD-a Bilice.

Policiju pozvala gospođa 

Ispod objave koju je prenijela i popularna stranica Vatrogasci su naša ljubav dalo se iščitati da je fotografiju vozila policiji poslala jedna sumještanka. Ista gospođa posjeduje i apartman u Slavici, mjestu koje je prije dva dana bilo među najugroženijima. Vatrogasci, susjedi i dobrovoljci obranili su mjestašce Slavica, a time i gospođin apartman.

I dok mnogi kude gospođu i postupanje policije, brojni su i oni koji se javljaju da će platiti kaznu vatrogascu.

Ovo nije prvi puta da policija kažnjava vatrogasce zbog prometnih prekršaja. Jedan je korisnik napisao:

"Prije 15-ak godina prekoračio sam privatnim autom brzinu kroz Brodarice leteći u dom na intervenciju. Policajac me slikao i zaustavio, a onda je vozio za mnom da se uvjeri da idem na požar. Izgubio sam vrijeme na objašnjavanje, a on se poslije ispričavao", napisao je jedan dalmatinski vatrogasac.

Koliko iz ovih primjera možemo vidjeti, naljepnice nisu dovoljan jamac i status vozila vatrogasaca u vrijeme dok su na dužnosti trebalo bi bolje zakonski regulirati.

požar

vatrogasci

prometni prekršaji

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter