VIDEO: RIJEČANIN ZA GUINNESSA

Fitness trener (32) oborio rekord u zgibovima iza glave, napravio ih je pet više od dosadašnjeg prvaka


Juraj Filipović
02.10.2017.16:45
Fitness trener (32) oborio rekord u zgibovima iza glave, napravio ih je pet više od dosadašnjeg prvaka
Facebook

sažeto

Na ideju da pokuša srušiti neki od Guinnessovih rekorda sa zgibovima došao je, kako je kazao, prije dvije godine gledajući slične pothvate na internetu i društvenim mrežama


Juraj Filipović
02.10.2017.16:45

Riječanin Sebastian Mendiković jučer se, kratko iza podneva, upustio u zahtjevan pothvat; obaranje Guinnessovog rekorda u kategoriji Zgibovi iza glave u jednoj minuti.

U tom su ga jednominutnom zadatku bodrili brojni prijatelji, kolege i rodbina, ali i sudci koji su snimali i pratili svaki njegov pokret: točnije 32 zgiba koja je izveo u zadanom roku.

"Prošle godine obarao sam Guinnessov rekord u izvođenju zgibova pod opterećenjem od 27 kilograma. Zasad sam ga srušio neslužbeno budući da pozicije tereta i neki tehnički zahtjevi nisu bili ok pa još uvijek nije službeno priznat. U kategoriji Zgibovi iza glave u jednoj minuti rekord je 27, a ja sam ih sad napravio 32", kazao je.

Sve je snimljeno iz tri kuta, uz sudačko praćenje, a Guinnessova komisija dobit će snimke i utvrditi je li sve po pravilima.

"Mislim da će sve biti priznato, nema puno mogućnosti da sam tu nešto promašio. Jako sam zadovoljan, nadao sam se napraviti barem 30 zgibova, a napravio sam ih još i više, rekao je za Novi List ovaj 32-godišnji fitness trener i bivši sportaš koji se amatersk ibavi body buildingom.

Na ideju da pokuša srušiti neki od Guinnessovih rekorda sa zgibovima došao je, kako je kazao, prije dvije godine gledajući slične pothvate na internetu i društvenim mrežama.

Više pogledajte u videoprilogu:

Rijeka

rekord

Guinnessov rekord

Sebastian Mendiković

zgibovi iza glave

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter