JEDINSTVENI SPEKTAKL

Festival svjetla u Zagrebu


Slavica Parlov
06.03.2017.10:50
Festival svjetla u Zagrebu

sažeto

Od 16. do 19. ožujka instalacije i projekcije će biti na lokacijama: Vranicanijeva poljana, plato Gradec, Jezuitski trg, Galerija Klovićevi dvori, Kula Lotrščak, tunel Grič i Tomićeva ulica


Slavica Parlov
06.03.2017.10:50

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, u povijesnoj jezgri, ujedinit će se najmodernija svjetlosna rješenja na bazi recentnih rasvjetnih tehnologija. 

Festival svjetla Zagreb je prvi festival takve vrste u našem gradu, a atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije moći će se pogledati na sljedećih sedam lokacija: Vranicanijeva poljana, plato Gradec, Jezuitski trg, Galerija Klovićevi dvori, Kula Lotrščak, tunel Grič i Tomićeva ulica. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 19 do 23 sata, dok će tunel Grič biti otvoren od 18 sati.

"Turistička zajednica Grada sa Gradom Zagrebom odlučila je ovaj festival postaviti u sada kao najavu proljeća, kao najavu nove turističke sezone u našemu gradu. Naravno, ovo nije jedinstveni festival. Takvi festivali u svijetu već postoje i dobro su etablirani, posebno u Europi ali i na drugim kontinentima. Obično sezona festivala svjetla u Europi počinje krajem jeseni i završava kao i naš zagrebački sa ranim proljećem s obzirom da se postavljaju najmodernije tehnike svjetla za koje trebaju duža noć i kraći dan" rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld. Jedinstvene svjetlosne kreacije poput one koja će Kulu Lotrščak učiniti svjetionikom

 Tunel Grič će imati instalaciju koja se zove "Čarobna šuma". To će biti interaktivna svjetlosna kreacija u kojoj će posjetitelji imati priliku biti kreatori proljeća jer će svojim djelovanjem moći utjecati na scene koje se događaju u samome tunelu. Slijedi Art park kao prolazna zona s instalacijom koja se zove proljetno buđenje. To je poveznica između tunela Grič i Tomićeve ulice. Tomićeva ulica imat će instalacije koje se zovu "Kugle u slapu", a to će biti jedinstvena igra svjetla s kuglama koje će mijenjati neke svoje pozicije. 

Ovim četverodnevnim festivalom Zagreb će se pridružiti drugim svjetskim gradovima u slavljenju dolaska novog godišnjeg doba-proljeća. 

Program: https://www.infozagreb.hr/festival-svjetla-zagreb 

upravo sada

festival

svjetlo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter