video: švajs, švajs!

Ekipa na društvenim mrežama brutalno sprda Tolušića zbog kuće i roštilja, Mrle iz Leta 3 u videu je ministru poslao i poruku


Mia Peretić
17.05.2019.16:00
Ekipa na društvenim mrežama brutalno sprda Tolušića zbog kuće i roštilja, Mrle iz Leta 3 u videu je ministru poslao i poruku
Darko Tomas / CROPIX

sažeto

Površinom i gradnjom kuće ministra poljoprivrede bavit će se Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a sada se zabavljaju i društvene mreže


Mia Peretić
17.05.2019.16:00

Ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću u zadnje vrijeme nije lako, ta novinarska zabadala konstantno ga tjeraju da se nešto pravda. Zadnja njegova afera tiče se nesrazmjera između površine njegove kuće u katastarskim knjigama i njegovoj imovinskoj kartici, zanimljive "roštiljaone" od 121 četvornog metra koje u kartici nema, te građevinske firme koja je gradila ministrovu kuću, a koja je, za vrijeme dok je Tolušić bio virovitičko-podravski župan, sklopila više poslova sa Županijom.

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Kuća od 153, 165 ili 330 kvadrata?

Kako otkriva Telegram, u prijepisu posjedovnog lista kojeg izdaje Državna geodetska uprava vidi se kako u knjigama Područnog ureda za katastar u Virovitici stoji da je ministrova kuća, za koju je tvrdio da ima 153 m², a ne kako je naveo u imovinskoj kartici 165 m², zapravo veličine 330 metara četvornih.

"U imovinsku karticu je upisana stambena površina moje kuće i to smatram jedino ispravnim. Kad budem živio na krovu, onda ću upisivati površinu krovišta", rekao je Tolušić.

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Pošvajsat ću ti kuću Tolušiću'

Površinom i gradnjom kuće ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića bavit će se Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a u međuvremenu su se njegovim slučajem zabavile i društvene mreže.

Nezavisni saborski zastupnik i kandidat na europskim izborima na listi START-a Bojan Glavašević na svom je Twitteru podijelio urenbesan video Mrleta iz benda Let 3, koji na ljestvama stoji, vari i viče: "Pošvajsat ću ti kuću Tolušiću! Švajs".

'Obrnuti dr. Who'

A korisnici društvenih mreža komentirali su i zanimljiv slučaj ministrove kvadrature usporedivši ju sa scenarijem koji bi se lako mogao odigrati u britanskoj znanstveno-fantastičnoj televizijskoj seriji.

"Tolušić je kao obrnuti Dr. Who. Njegova kuća je manja iznutra, ima samo 150 kvadrata, iako izvana djeluje kao da ima 300 kvadrata", piše Domagoj Zovak.

Facebook

twitter

kuća

roštilj

tolušić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter