Evo kako mladi u Belgiji uče o seksu

Edukativan portal objašnjava sve što ih zanima - od tema o flertu do detaljnih opisa seksualnih poza


Valerija Bebek
24.10.2017.13:40
Edukativan portal objašnjava sve što ih zanima - od tema o flertu do detaljnih opisa seksualnih poza
allesoverseks.be

sažeto

Website ima podršku flamanske vlade i preporučen je kao 'Vodič za mlade', originalno namijenjen za tinejdžere, ali preporučen je i osnovnoškolcima u Belgiji


Valerija Bebek
24.10.2017.13:40

U belgijskoj pokrajini Flandriji pokrenuta je edukativna stranica za mlade 'Alles over seks' ('Sve o seksu'). Osmislili su je u centru za seksualno zdravlje Sensoa. Stranica se obraća mladima od 15. godine na više, cilj je da ih se educira te da na jednom mjestu mogu pronaći odgovore na apsolutno sva pitanja koja imaju o seksu.

Temama na stranici pokušali su obuhvatili sve - od prepoznavanja flerta i odabira partnera, propitivanja seksualnog identiteta, kontracepcije, spolnih bolesti, pa do eksplicitnog opisivanja seksualnih poza kao i na primjer objašnjenja za što služe seksualne igračke i pomagala. Uz opise navedena su i 'tehnička' objašnjenja, tako se uz svaki pozu nalazi i ilustracija koja mladima objašnjava što je to točno poza '69', 'škarice', 'misionarska' ili 'most'.

allesoverseks.be

Website ima podršku flamanske vlade i preporučen je kao 'Vodič za mlade', originalno namijenjen za tinejdžere, ali preporučen je i osnovnoškolcima u Belgiji. Dok je većina pozdravila ovakav edukativan portal koji na jeziku mladih, na jednom mjestu, sadrži sve što bi ih moglo zanimati o seksu, odnosu i vezama, belgijski mediji pišu o tome kako je dio eksplicitnog sadržaja neprimjeren za mlađu djecu. Naime, medijima su se javili roditelji mlađe djece, zgranuti sadržajem odnosno eksplicitnim crtežima i opisima seksualnih poza.

"Ja zastupam otvoreni razgovor o seksualnosti, bez tabua. A to je upravo ono što ova stranica čini sa svojim eksplicitnim slikama", rekao je flamanski ministar kulture Youth Sven Gatz, a one koji kritiziraju stranicu nazvao je novom vrstom licemjerne čednosti.

Glasnogovornik Sensoe, centra koji je pokrenuo stranicu kazao je kako je ona zamišljena i namijenjena mladima koji su stariji od 15. "Ali ako djeca od 10 ili 11 godina nemaju niti jedno drugo mjesto gdje bi mogla dobiti odgovore, onda je bolje da posjete allesoverseks.be", kazao je Boris Cruyssaert, glasnogovornik centra Sensoa.

allesoverseks.be

allesoverseks.be

seks

Belgija

edukacija

allesoverseks.be

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter