neobičan smisao za humor

Duterte želio opaliti pljusku crkvenjacima ispričavši anegdotu iz mladost, ali izazvao bijes javnosti i optužen je za pokušaj silovanja


100posto
01.01.2019.16:00
Duterte želio opaliti pljusku crkvenjacima ispričavši anegdotu iz mladost, ali izazvao bijes javnosti i optužen je za pokušaj silovanja
Screenshot/YouTube

sažeto

Katolička crkva je proteklih mjeseci kritizirala njegovu politiku, a anegdota je navodno uperena protiv nje i njenog dvostrukog morala


100posto
01.01.2019.16:00

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte ovih je dana održao govor povodom kraja godine, što ne bi bilo ništa neobično da tom prigodom nije ispričao anegdotu iz mladosti te izazvao burne reakcije. No, većina njegovih govora tako i završava, jer uvijek izvali neki biser. 

Sedamdesettrogodišnji Duterte, koji obavlja dužnost predsjednika dvije godine opisao je kako je kao tinejdžer morao ispovjediti grijeh katoličkom svećeniku.

Anegdota iz mladosti

Prvo je ispričao kako se ušuljao u sluškinjinu sobu dok je spavala, nakon čega je pokušao podignuti prekrivač i dodirnuti "ono što je bilo u gaćicama". Pri tom pokušaju djevojka se probudila, a on je pobjegao iz  sobe.  No, toga ga kako tvrdi nije spriječilo da ponovno pokuša.

Ovom pričom navukao je bijes brojnih udruga koje se bore za prava žena i koja je njegove neumjesne izjave takvim i nazvala. Također, naglasili su kako je ovoj izjavom Duterte priznao pokušaj silovanja i da zbog toga bi i trebao podnijeti ostavku.

Crkva ga kritizitala

Ubrzo se oglasio i njegov glasnogovornik, koji nakon Dutertovih obraćanja javnosti uvijek ima pune ruke posla pa tako i ovog puta te izjavio da je Duterte tu anegdotu izmislio i samo želio skrenuti pozornost na patnje koje je katolička crkva prouzrokovala njemu i njegovim kolegama. 

Naime, katolička crkva je proteklih mjeseci kritizirala njegovu politiku, a anegdota je navodno uperena protiv nje i njenog dvostrukog morala.

crkva

Filipini

izjave

Duterte

newsletter

Prijavite se na Newsletter