Za nuždu 8800 eura po kvadratu

Dubrovčani bacili rukavicu u lice zagrebačkom šerifu. Kako će se Bandić pomiriti sa činjenicom da Dubrovnik dobiva najskuplji javni wc u državi?


Matej Devčić
01.03.2019.18:00
Dubrovčani bacili rukavicu u lice zagrebačkom šerifu.  Kako će se Bandić pomiriti sa činjenicom da Dubrovnik dobiva najskuplji javni wc u državi?
iStock

sažeto

Plan je da javni zahod bude u funkciji do sezone 2020. godine


Matej Devčić
01.03.2019.18:00

Grad Dubrovnik službeno dobiva najskuplji javni zahod u državi te je time s trona srušio zlatne WC-e Milana Bandića koji su 2009. izgrađeni na okretištima tramvaja u Zagrebu i koje su Zagrepčani platili tada astronomskih 1,55 milijuna kuna ili 210 tisuća eura.

Informaciju o gradnji javnog zahoda potvrdio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković te kazao kako će Grad Dubrovnik izdvojiti oko 807 tisuća eura za kupnju prostora u vlasništvu RH za potrebe otvaranja javnog zahoda u povijesnoj jezgri.

Darovanje poslovnog prostora

Grad Dubrovnik stupio je u kontakt s Ministarstvom državne imovine koje je Gradu odlučilo prodati prostor površine oko sto kvadrata, a koji će se u suradnji s tvrtkom "Čistoća" pripremiti kako bi postao sanitarni objekt koji će po kvadratu korisne površine stajati više od 8800 eura.

Branka Mumalo/Slobodna Dalmacija

Iz Ministarstva državne imovine potvrdili su da im je stigao zahtjev od Grada Dubrovnika, no ne za kupnju, već za darovanje poslovnog prostora površine 91,08 metara kvadratnih.

Precizirali lokaciju budućeg javnog zahoda

"Cilj je da bude na razini sanitarnog čvora od pet zvjezdica jer gradu Dubrovniku je potrebno da javni zahod bude jedan uistinu reprezentativan objekt, a cijena prostora koju će Grad Dubrovnik platiti Ministarstvu državne imovine je šest milijuna kuna, prostor će Grad iznajmiti tvrtki "Čistoća", koja će ga onda privesti svrsi", kazao je gradonačelnik Franković za Slobodnu Dalmaciju.

Iz gradske uprave su precizirali lokaciju prvog budućeg javnog zahoda unutar zidina, na adresi Cvijete Zuzorić 3 te se očekuje da će kupnja prostora biti okončana u svibnju, a plan je da javni zahod bude u funkciji do sezone 2020. godine.

Javni zahodi u Dubrovniku su u zimskom razdoblju otvoreni od 8 do 22 sata, a ljeti je to radno vrijeme produljeno do dva sata ujutro, dok će novi zahod, kako obećavaju iz dubrovačke gradske vlasti, trebao biti dostupan 24 sata.

Zagreb

Milan Bandić

Dubrovnik

javni zahod

sanitarni čvor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter