VIDEO: REAKCIJA NA RUPU NA SAVSKOM MOSTU

Društvenim mrežama kruži urnebesan video u kojem zagrebački gradonačelnik pada s mosta


Matej Devčić
07.06.2019.20:00
Društvenim mrežama kruži urnebesan video u kojem zagrebački gradonačelnik pada s mosta
Damjan Tadic / CROPIX

sažeto

 Snimka ismijava zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i stanje u kojem se nalaze mostovi u metropoli


Matej Devčić
07.06.2019.20:00

Ogromna rupa na Savskom mostu koja se jučer otvorila i koja je zgrozila i zabrinula Zagrepčane, poslužila je očito kao inspiracija za urnebesni video koji kruži društvenim mrežama.

Snimka, naime, ismijava zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i stanje u kojem se nalaze mostovi u metropoli, a rupa na Savskom mostu podsjetila je na scenu iz filma "Ko to tamo peva?".

Snimku objavio HSN-ovac koji je ukazivao na probleme s mostom

Snimku je objavio predsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak koji je još 2016. godine Gradskom uredu za prostorno uređenje postavio pitanje sanacije mosta te je od gradonačelnika Bandića tražio hitnu reakciju i sanaciju Savskog mosta jer je već tada most bio opasan za građane.

Tada mu je gradonačelnik Bandić odgovorio da se pješački promet na mostu smije odvijati samo preko sredine mosta te da je trenutačno u tijeku izrada projekta rekonstrukcije. Tri godine kasnije obnova još nije počela, a most se počeo raspadati.

Do urušavanja došlo dvije godine nakon djelomične obnove

Gradonačelnik Bandić jučer je tijekom obilaska mosta rekao kako je on siguran te naglasio: Ovaj dio mosta nije za šetanje, nego za sjedenje. Dogodio se propust kada se saniralo. Netko je napravio propust, mi ćemo to popraviti. Ja sam to već zaboravio."

Inače, do urušavanja Savskog mosta došlo je dvije godine nakon što je djelomično je obnovljen pred lokalne izbore, a tada su postavljene klupe i žardinijere cvijećem te je most presvučen novim asfaltom.

Zagreb

Milan Bandić

rupa

Savski most

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter