video: 'ratnikov' novi biser

Društvene mreže smiju se ministru Krstičeviću koji se ponovno pokušao prekrižiti: 'Što je on to nacrtao? Pentagram? Davidovu zvijezdu?', 'Ispisao je cijelo Evanđelje'


Mia Peretić
06.11.2019.15:05
Društvene mreže smiju se ministru Krstičeviću koji se ponovno pokušao prekrižiti: 'Što je on to nacrtao? Pentagram? Davidovu zvijezdu?', 'Ispisao je cijelo Evanđelje'
Robert Fajt / CROPIX

sažeto

Čini se da je ministar svemu dodao i osobni 'potpis' jer je, naime, ponovno čučnuo


Mia Peretić
06.11.2019.15:05

Ministar obrane Damir Krstičević čini se ima neobičan problem prilikom izvođenja jedne poprilično jednostavne radnje. Društvenim mrežama kruži zabavan video, snimljen 8. listopada kada je čitav državni vrh u crkvi Svetog Marka prisustvovao misi podom Dana neovisnosti, u kojem se ministar doima kao da se nalazi na sto muka u trenutku u kojem se trebao prekrižiti prije čitanja Evanđelja. 

Naime, tada vjernici palcem desne ruke načine znak križa na svom čelu, usnama i srcu, što je izgleda posebno zbunilo ministra koji je palcem pomalo nekoordinirano kružio čelom i nosom, no do usana i srca nije stigao. Dojam zbunjenosti ovom izvedbom pojačan je munjevito brzim i diskretnim pogledom u desno, koji podsjeća na pogled kojim pokušavamo utvrditi je li nas netko vidio u trenutku u kojem to ne bismo htjeli. 

Screenshot / Facebook

Društvene mreže ponovno zafrkavaju ministra: 'Ispisao je cijelo Evanđelje'

Korisnicima društvenih mreža ovaj zgodni detalj nije promaknuo ni ovoga puta, a zafrkancije na njegov račun nižu se iz minute u minutu.

Neki smatraju da je možda problem i u tipu formalnog obrazovanja...

Screenshot / Facebook

Drugi se zabavljaju opsežnosti ministrove radnje koja je prešla granice potrebnog.

,vScreenhot / Facebook

Krstičevićev zaštitni znak?

Čini se da ministar obrane ovu krajnje jednostavnu radnju zaista voli zakomplicirati, no da ne budemo bezobrazni možda se u njegovom slučaju radi o slobodnoj interpretaciji, čemu u prilog ide i osobni 'potpis' koji je pridodao ovom ritualu. Ovo je već drugi put da Krstičević, nakon što se prekrižio, pada u blagi čučanj. 

Screenshot / Twitter

U ožujku ove godine nalazio se u društvu kolega HDZ-ovaca, te nakon što su se svi prekrižili, ministar je izveo zaista čudan pokret koji bi se najbolje mogao opisati kao hibrid između čučnja i pozicije klečanja. 

Korisnici Twittera i Facebooka i tada su se zezali na njegov račun, a kako se iz današnje perspektive čini, ministar ima obrazac ponašanja. Jer, jednom je slučajnost, ali drugi put već možemo govoriti o Krstičevićevom zaštitnom znaku. 

Facebook

društvene mreže

twitter

misa

krstičević

križ

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter