hoćemo li opet gledati suze svetog lovre?

Društvene mreže o slikama vile bivšeg ministra: 'Kuščević daje upute dizajnerima za uređenje: Mediteran, ali u doba NDH'


Mia Peretić
21.08.2019.14:00
Društvene mreže o slikama vile bivšeg ministra: 'Kuščević daje upute dizajnerima za uređenje: Mediteran, ali u doba NDH'
Booking.com / Goran Mehkek / Cropix

sažeto

Kuščević ima neobičan ukus po pitanju dekorativnih elemenata pa se tako uz Pavelića u vili našao i Tuđman, ali i slika Isusa


Mia Peretić
21.08.2019.14:00

Nakon što su objavljene fotografije interijera luskuzne vile Lovre Kuščevića u Nerežišćima koju je putem platforme Booking.com iznajmljivao turistima, pri čemu je posebnu pažnju zaokupio portret ustaškog poglavnika Ante Pavelića koji se nekako našao izložen na kaminu, društvene mreže reagirale su neviđenom brzinom na ovaj u svakom smislu upitan izbor dekorativnih elemenata, posebno ako dodamo da se u kući nalazi i bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, kao i brojne slike sakralne tematike poput raspela i drugih vjerskih motiva.

Booking.com

Ovaj detalj nije promaknuo novinarima, a niti korisnicima društvenih mreža koji su odmah uputili oštre kritike, kako bivšem ministru, tako i premijeru Plenkoviću koji se tek riješio objašnjavanja slučaja rasističkih i ksenofobnih izjava hrvatske diplomatkinje u Beču, a već će morati pravdati i bivšeg ministra Lovru Kuščevića, te njegov smisao za unutarnji dizajn.

Booking.com

"Kuščević daje upute dizajnerima za uređenje vile: Mediteran, ali u doba NDH", napisala je jedna korisnica Twittera.

Drugi su se osvrnuli na sankcije koje bi, sada već stvarno, bile očekivane, primjerene i zaslužene s obzirom da se sklonost relativizaciji ustaštva u Hrvatskoj sada već ozbiljno otela kontroli.

Screenshot / Kuščević

Posebno je zanimljiva nekadašnja funkcija Lovre Kuščevića, odnosno njegova dužnost političkog tajnika HDZ-a. 

"Osoba prema kojoj su uprte oči svakog člana stranke? Uzor?", piše profesor Ivan Koprić na svom Twitter profilu.

Drugi se, pak, također opravdano pitaju koji su točno logički procesi na djelu kada čovjek pomisli: 'Idem iznajmljivati vilu na moru čije će fotografije biti dostupne cijelom svijetu, a koju ću ukrasiti ustaškim dekoracijama?".

Kuščević na sto muka

Tek se očekuje reakcija bivšeg ministra koji je ovih dana na sto muka. Podsjetimo, u utorak je policija upala u Kuščevićevu kuću u Nerežišćima. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, istražitelji na temelju prikupljenih infomacija smatraju kako postoje osnove sumnje da je na nezakonit način došlo do prenamjene poljoprivrednog zemljišta na kojemu je Kuščević na mjestu postojeće štale izgradio kuću.

vila

kuščević

Ante Pavelić

najam

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter