VIDEO: POGLEDAJTE ŠOKANTNU SNIMKU

Doveo je u opasnost sve oko sebe i umalo izazvao katastrofalnu nesreću na autocesti. Javnost traži da se vozaču sudi za pokušaj ubojstva


Matej Devčić
24.07.2019.10:00
Doveo je u opasnost sve oko sebe i umalo izazvao katastrofalnu nesreću na autocesti. Javnost traži da se vozaču sudi za pokušaj ubojstva
Ilustracija/Paun Paunovic / CROPIX

sažeto

28-godišnji vozač Mercedesa je na autocesti u Švicarskoj pretjecao dva vozila preko pune linije, a javnost traži da mu se sudi za pokušaj ubojstva


Matej Devčić
24.07.2019.10:00

Na autocesti je najbolje voziti po zakonski propisanim ograničenjima i poštivati prometna pravila kako bi se izbjegle teške prometne nesreće. No neki se toga ne drže pa često navuku bijes ostalih vozača ili cijele javnosti, o čemu svjedoči i primjer iz Švicarske.

Tamo su kamere na autocesti A8 snimile događaj koji je šokirao zemlju. Naime, vozač bijelog Mercedesa C-klase, kojem se očito jako žurilo, pretjecao je u nepreglednoj krivini dva vozila preko pune linije.

Lavina reakcija

Iz suprotnog smjera prema njemu se kretao bijeli transporter koji je jedva uspio izbjeći sudar s Mercedesom. Snimka koja je objavljena na internetu izazvala je lavinu reakcija u Švicarskoj. Zbog ovog događaja javnost traži da se vozaču Mercedesa sudi za pokušaj ubojstva.

Mercedesom upravljao 28-godišnjak

Švicarski Zakon o cestovnom prometu propisao je kaznu od jedne do četiri godine za namjerno kršenje propisa i preuzimanja visokog rizika od nesreće s teškim povredama ili smrtnim ishodima.

Policija je zbog ovog događaja pokrenula istragu te vrlo brzo pronašla bahatog vozača. Ispostavilo se da je Mercedesom upravljao 28-godišnji muškarac iz Saudijske Arabije koji je optužen za kršenje Zakona o cestovnom prometu te će zbog toga morati odgovarati pred švicarskim pravosuđem.

Švicarska

vozač

autocesta

Mercedes

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter