KAZNA DO TRI GODINE ZATVORA

DORH digao optužnicu protiv mladića koji je snimio policajca mobitelom


Ružica Matić
05.04.2017.13:25
DORH digao optužnicu protiv mladića koji je snimio policajca mobitelom
CROPIX

sažeto

Tužiteljstvo ga tereti za neovlašteno zvučno snimanje i prisluškivanje, za što Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu do čak tri godine


Ružica Matić
05.04.2017.13:25

Koprivničko tužiteljstvo optužilo je 26-godišnjaka jer je mobitelom potajno snimio razgovor s policajcem kojemu se žalio na postupanje policajaca što su ga ranije alkotestirali, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Protiv 26-godišnjaka optužnica je podnesena pred Općinskim sudom u Koprivnici, a tužiteljstvo ga tereti za "neovlašteno zvučno snimanje i prisluškivanje", javlja Hina. Članak 143 Kaznenog zatvora za to djelo predviđa zatvorsku kaznu do čak tri godine, no propisuje i da kaznenog djela nema ako su neovlašteno snimanje i prisluškivanje učinjeni u javnom interesu ili drugom interesu koji je pretežniji od interesa zaštite privatnosti snimane ili prisluškivane osobe.  

"Okrivljenika se tereti da je 19. studenog 2016. u službenim prostorijama nadležne policijske postaje, tijekom razgovora s policijskim službenikom te postaje radi iznošenja primjedbi na postupanje policijskih službenika prilikom njegovog alkotestiranja, bez znanja i odobrenja policijskog službenika mobitelom zvučno snimio njihov razgovor", izvijestilo je državno odvjetništvo koje je očito procijenilo da je interes 26-godišnjaka manje važan od privatnosti policajca.

mobitel

Koprivnica

DORH

mladić

policajac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter