'Nekad je bolje i mučati'

Dok vrijedni vatrogasci cijelu noć gase požar na Zrću, bahate izjave jedne partijanerice poprilično su ih uzrujale, kada poslušate bit će vam jasno i zašto


Matej Devčić
16.07.2019.08:35
Dok vrijedni vatrogasci cijelu noć gase požar na Zrću, bahate izjave jedne partijanerice poprilično su ih uzrujale, kada poslušate bit će vam jasno i zašto
Cropix/Ilustracija

sažeto

Njena rekacija očekivano je razbjesnila vatogasce koji cijelo vrijeme predano rade na gašenju vatre koja je zahvatila Zrće


Matej Devčić
16.07.2019.08:35

Noćas oko jedan sat na Zrću je izbio požar, a 10 tisuća ljudi koji su se tamo nalazili evakuirano je iz noćnih klubova, ozlijeđenih nema.

Kada uzrujaš naše heroje

Dok vatrogasci spašavaju našu najistaknutiju partijanersku destinaciju i bore se s buktinjom, na Facebook stranici "Vatrogasci - Oni su naši Heroji" objavljena je video snimka na kojoj jedna mlada dama prilično negoduje zbog požara te kudi vatrogasce zbog što su kanaderi poslani na požarište u šest ujutro. A "vrijedne dečke" što je sasvim razumljivo to je malo i uzrujalo. 

Šest sati stoji i smrzava se

"Tek su se sad sjetili ugasiti požar. Tek sad su poslali kanader. Ovo je Hrvatska, samo da vam kažem svima, ovo je Hrvatska. Nakon šest sati su se oni sjetili gasiti požar. Samo da vidite što se događa", riječi su dotične mlade dame koja u videu cijelo vrijeme negoduje i govori kako šest sati stoji i smrzava se.

Vatra guta borovu šumu

Njena rekacija očekivano je razbjesnila vatogasce koji cijelo vrijeme predano rade na gašenju vatre koja je zahvatila Zrće. "Nekad je bolje i mučati nego svašta govoriti", komentar je vatrogasaca na njenu snimku.

Vatra na Zrću guta borovu šumu, a gašenje otežava jaka bura koja puše na tom području. Borba s buktinjom traje satima. Na teren su jutros stigla i tri kanadera te su na terenu i pripadnici JVP Zadar, DVD Poljana i vatrogasci ličko-senjske županije. Trenutno požar gasi samo jedan kanader jer je u tijeku dogašivanje. Nakon izbijanja požara policija je zatvorila cestu između Paga i Novalje jer se na njoj nalaze kolone vatrogasnih vozila. Vitalni objekti u Novalji nisu ugroženi i za sada ne postoji opasnost od širenja požara.

Prema zadnjim informacijama požar je izbio tik iza kluba Calypso te da je klub bio ugrožen, ali zahvaljujući naporima vatrogasaca stavljen pod kontrolu. O požaru na Zrću pišu i svjetski mediji, jer se tamo održavao popularni Fresh Island Festival.

požar

video

vatrogasci

Zrće

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter