ne bi mu bilo prvi put

Dok je padao avion, njemu su bili važni jedino selfiji. Sada ga optužuju da je sve inscenirao


Mia Peretić
23.08.2019.16:00
Dok je padao avion, njemu su bili važni jedino selfiji. Sada ga optužuju da je sve inscenirao
Screenshot / YouTube

sažeto

Avanturist je inače sklon neobičnim pothvatima u svrhu vlastite promocije


Mia Peretić
23.08.2019.16:00

Društvenim mrežama kruže snimke iz Tihog oceana na kojima pilot i američki avanturist David Lesh objašnjava kako mu se upravo srušio avion. Letjelici je otkazao motor pa je Lesh sletio na površinu mora u zaljevu Half Moon Bay, nedaleko od kalifornijske obale, a potom su on i njegova suputnica stali na krilo aviona i počeli snimati ono što se događa.

U moru su bili 40 minuta prije no što je pomoć stigla.

"Udarac je bio slab, uopće nije bilo problema i odmah smo otvorili vrata i izašli na krilo. Napravili smo brzi popis onoga što se nalazi u avionu. Zgrabio sam svoj telefon i ključeve automobila. Znao sam da imamo oko 20 ili 30 sekundi prije nego što avion potone", rekao je Lesh, dok se na njegovoj snimci još može čuti smijeh i komentari kako su upravo preživjeli nesreću.

"Brzo je u oceanu postalo hladno. Nakon otprilike 20 minuta, počeo sam se smrzavati. Meduze su bile posvuda, a oko nas je bilo i kitova. Dok smo mogli, čekali smo na krilu, a nakon što je avion potonuo, ušli smo u vodu", izjavio je avanturist.

No, ubrzo su se pojavile spekulacije da ova nesreća i nije bila baš nesreća. S obzirom da je Lesh čitavo vrijeme snimao i radio selfije, te da ga inače prati reputacija provokatora sklonog izvedbi i netipičnoj promociji svog branda odjeće, mnogi su se zapitali nije li sve inscenirano kako bi dobio medijsku pažnju. 

"Moje video snimke jesu provokativne, no ako mislite da sam slupao svoj novi avion u Tihi ocean za nekakav show, trebali biste otići da vam pregledaju glavu", rekao je Lesh, odbacivši sve optužbe.

nesreća

avion

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter