NEOBIČNA SLUČAJNOST

Dok je Modrić odgovarao na pitanja tužiteljice, njezin suprug je imenovan novim disciplinskim sucem HNS-a


Vid Barić
10.07.2017.13:15
Dok je Modrić odgovarao na pitanja tužiteljice, njezin suprug je imenovan novim disciplinskim sucem HNS-a
Cropix

sažeto

Upravo u trenucima dok je Luka Modrić odgovarao na pitanja tužiteljice, njezin je suprug imenovan na važnu funkciju u nogometnom savezu


Vid Barić
10.07.2017.13:15

Isti dan kada je Luka Modrić odgovarao na upite tužiteljstva pri Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, zbog sumnje da je dao lažni iskaz na suđenju Zdravku Mamiću, suprug općinske državne odvjetnice iz Osijeka Ivane Kolesarić imenovan je novim disciplinskim sucem Hrvatskog nogometnog saveza, pišu Vijesti RTL-a.

Podsjetimo, savjetniku Dinama i gazdi hrvatskog nogometa Zdravku Mamiću koji je opterećen optužnicom za težak gospodarski kriminal, izvlačenje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru, također se sudi u Osijeku, nakon što je suđenje prebačeno iz Zagreba zbog Mamićevih bliskih veza sa sucima Županijskog suda u tom gradu. Luka Modrić jedan je od ključnih svjedoka u tom slučaju.

Suprug Ivane Kolesarić, Darko Kolesarić, dolazi iz policijskog miljea, a od sada će vršiti funkciju novog disciplinskog suca HNS-a.

Za tu dužnost HNS će ga mjesečno plaćati 5000 kuna, dok će mu istovremeno supruga raditi na slučaju Modrić.

"Imenovanjem njenog supruga je dovedena u neodrživ položaj. Bilo kakva odluka, a ona će odlučivati o postupku i hoće li se ići u optuženje ili ne - bit će podvrgnuta mnogim sumnjama i nezadovoljstvu bilo koje strane. Nije dobra poruka, vjerojatno treba premjestiti kazneni postupak na drugo mjesto", rekao je kazneni odvjetnik Ljubo Pavasović Visković novinarima RTL-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, koje je nadređeno tužiteljici Kolesarić, objasnilo im je zašto smatraju da slučaj Modrić ipak treba ostati u Osijeku:

"S obzirom na prava i obveze Darka Kolesarića kao disciplinskog suca u HNS-u, uz činjenicu da osumnjičeni Modrić ne igra u HNL-u te da Općinsko državno odvjetništvo i Ivana Kolesarić u svom radu postupaju profesionalno i sukladno zakonima... slijedi zaključak da privatni život Ivane i Darka Kolesarića ni na koji način ne utječe na zakonito postupanje u kaznenom predmetu protiv Modrića".

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan tome nije imao što dodati.

"Nema razloga u ovom trenutku sumnjati u poštenje Kolesarić, to nitko ne dovodi u pitanje, ali imate činjenicu da je njezin suprug na plaći u HNS-u kao disciplinski sudac. HNS je glavni branitelj interesa Mamića a interes Mamića i Modrića u ovom trenutku se poklapa u potpunosti", izjavio je Pavasović Visković.

Premda je optuženi Vrbanović i dalje visokopozicioniran u HNS-u, ni ondje ne vide nikakav problem: "HNS ne kopa po obiteljskim odnosima pa se nije znalo da supruga g. Kolesarića radi kao državna odvjetnica. Postupak nije vezan uz Hrvatski nogometni savez te ne vidimo zašto bi se ovdje radilo u sukobu interesa".

suđenje

Osijek

Zdravko Mamić

tužiteljica

Damir Vrbanović

Ivana Kolesarić

Darko Kolesarić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter