video: zar takvi vode državu

Zastupnici su sinoć dotakli dno dna, saborska straža u posljednje dvije godine imala je više posla nego u prethodnih 25!


Daniel Radman
05.04.2019.10:00
Zastupnici su sinoć dotakli dno dna, saborska straža u posljednje dvije godine imala je više posla nego u prethodnih 25!
Damjan Tadic / CROPIX

sažeto

Branimir Bunjac tvrdi da je Stjepan Radić bio preteča Ivana Pernara


Daniel Radman
05.04.2019.10:00

U siječnju 2017. u Hrvatskom saboru dogodila se povijest. Po prvi puta jednog saborskoga zastupnika osiguranje je iznijelo van uporabivši fizičku silu. Zar je upitno, radilo se o živozidašu Ivanu Pernaru.

Pernar je tada dobacivao predsjedavajućem Željku Reineru, ovaj ga je dvaput opomenuo, a kako nije prestajao zaradio je i isključenje. No, Pernar ga nije doživljavao, tipkao je na mobitel, pa nije bilo druge već da ga straža pokuša uvjeriti da na napusti sabornicu. Riječima ga nisu te je iznesen na prilično ružan način, poput vreće krumpira.

Nije viđeno od Stjepana Radića?

No, samo je bilo pitanje vremena kad će se to ponoviti. A ponovilo se za godinu i pol, u srpnju 2018., u istom tjednu dvaput je iznesen je sa sjednice, prvi put se dogodilo dok ju je vodio Siniša Hajdaš Dončić, a drugi put Goran Jandroković.

U međuvremenu Pernara je straža trebala samo pratiti do izlaznih vrata, sve do jučer kad je opet izbačen kao teret. Sada je tek razlika da ga je zasjenio njegov stranački kolega Branimir Bunjac koji je, služeći se kočijaškim rječnikom, degutantno prijetio osiguranju ('Kunem ti se, nećeš živ izaći odavde!').

Treba li reći, osim Pernara, straža nikoga nije morala iznositi van. Doduše, njegov kolega Bunjac otišao je u daleku povijest pa je ustvrdio da je tako nekada prolazio i Stjepan Radić. Najbliže izgonu od ovih aktualnih bio je Miro Bulj, no kolege iz oporbe napravile su kordon oko njega, pa je sjednica prekinuta kako bi se izbjegao 'Pernarov' scenarij.

Sabor

zatsupnici

straža

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter