Svjedok paške monstruozne tragedije za 100posto

'Njega kao da nije bilo briga za sve, a o djeci je uglavnom brinula majka. Vikao sam za njim kada je sjeo u u automobil, a on mi je samo rekao da ide na policiju'


Mia Mitrović
28.02.2019.12:40
'Njega kao da nije bilo briga za sve, a o djeci je uglavnom brinula majka. Vikao sam za njim kada je sjeo u u automobil, a on mi je samo rekao da ide na policiju'
Jure Mišković/CROPIX

sažeto

Bernard Maričević (84), vlasnik kuće u kojoj obitelj živi sve je vidio 


Mia Mitrović
28.02.2019.12:40

Hrvatsku je u četvrtak zaprepastila vijest o rastrojenom ocu, 54-godišnjaku koji je iz kuće na Pagu kroz prozor bacio svoje četvero djece u dobi od dvije do osam godina. Još nije sasvim jasno što je tog muškarca natjeralo na ovako strašan čin, a to ne zna ni Bernard Maričević, 84- godišnji vlasnik kuće u kojoj se ovaj monstruozan zločin dogodio.

Nisu se svađali

Bernard je jutros svjedočio stravičnom događaju i u razgovoru za naš portal nije mogao suspregnuti suze. Još uvijek je u šoku.

"Djevojčice su ležale u lokvi krvi i plakale. Došao sam u trenutku kada je bacio malenog. On se najmanje ozlijedio jer je pao na svoje sestre", kroz suze nam priča 84-godišnjak koji je dvogodišnjeg dječaka nakon nesreće primio u ruke , odnio kući i pokrio dekom.

Jure Miskovic / CROPIX

Muškarca i njegovu ženu, kaže nam Bernard nikada nije čuo da se svađaju, no  on se, kaže, ponekad ponašao čudno.

Djevojčica u komi

"Njega kao da nije bilo briga za sve, a o djeci je uglavnom brinula majka. Kada je kroz prozor bacio svoju djecu, izjurio je iz kuće i sjeo u automobil. Vikao sam za njim, a on mi je rekao da ide na policiju", ispričao nam je u suzama Bernard.

Na izvanrednoj presici iz zadarske bolnice javili su kako su dvije djevojčice u dobi od sedam i osam godina teško povrijeđene i prebačene na intenzivnu njegu. Osmogodišnjakinja je pri svijesti i stabilno, dok je sedmogodišnjakinja u komi s brojnim ozljedama glave i prsnog koša te će je najvjerojatnije kad se stabilizira prebaciti na Rebro.

I dječak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu, no stanje mu je stabilno, a dvogodišnjak je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama.

Što je navelo ovog muškarca da baci djecu kroz prozor s visine od šest metara, još uvijek nije utvrđeno.

paška tragedija

Josip Rođak

Bernard Maričević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter