foto: oprez, hara stravičan novi izazov

Djeca završavaju u bolnici s opeklinama trećeg stupnja, a 8-godišnjakinja je zbog toga i umrla!


100posto
01.08.2019.10:00
Djeca završavaju u bolnici s opeklinama trećeg stupnja, a 8-godišnjakinja je zbog toga i umrla!
Screenshot / Facebook

sažeto

 Već godinama društvenim mrežama kruži novi zastrašujuć izazov, a žrtve su najčešće malena djeca


100posto
01.08.2019.10:00

Djeca diljem Sjedinjenih Američkih Država završavaju s teškim opeklinama zbog novog odvratnog i zastrašujućeg trenda. Naime, u posljednje je vrijeme postalo popularno da se tinejdžeri snimaju kako piju ili po sebi polijevaju kipuću vodu.

Prijatelj ga zalio na spavanju, sada ima teške opekline

Profimedia

Posljednji incident dogodio se u saveznoj državi Kentucky gdje je 11-godišnji Billy Oliver hospitaliziran s opeklinama drugog i trećeg stupnja nakon što ga je prijatelj zalio vrelom vodom dok je spavao. Njegova majka Patricia Oliver na svom je Facebook profilu objavila fotografije opečenog vrata i leđa svog sina kako bi upozorila roditelje na opasan trend koji vlada.

Razgovarajte s djecom

"Ovo je izazov! Molim vas razgovarajte sa svojom djecom. Ja živim u noćnoj mori, nisam imala pojma da to djeca rade. Moj je sin prenoćio kod prijatelja, kao i mnogo puta ranije. Otišao je spavati i probudio se kada je prijatelj na njega bacio kipuću vodu, smijući se dok je za to vrijeme moje dijete pokušalo sa sebe skinuti odjeću. Ljudi, molim vas pričajte sa svojom djecom. Dok je moje dijete spavalo, on je grijao vodu kako bi ga polio", napisala je u dramatičnoj objavi očajna Patricia.

Majka počinitelja, odnosno drugog dječaka, uhićena je zato što nije pozvala hitnu pomoć.

Screenshot / Facebook

8-godišnjakinja umrla nakon što je vrelu vodu pila na slamku

Prošle je godine u saveznoj državi Indiani jedan 15 godišnjak zadobio opekotine drugog stupnja po licu i tijeku nakon što su ga, dok je spavao, prijatelji zalili vrelom vodom, a 11-godišnjakinja iz New Yorka prošlog je ljeta na isti način opečena po licu i grudima. Na Floridi je ovaj zastrašujući izazov ubio osmogodišnju djevojčicu nakon što je vruću vodu pokušala popiti kroz slamku. Navodno je to učinila nakon što je pogledala video u kojem se jedan YouTuber pretvarao da to radi. Niti operacija ju nije uspjela spasiti.

Izazov s društvenih mreža

Profimedia

Izazov s polijevanjem vrućom vodom jedan je od brojnih koji su potekli s društvenih mreža, samo se ovoga puta radi o životno opasnim radnjama. Prve su se video snimke pojavile na YouTube-u prije nekoliko godina, a na njima se moglo vidjeti kako klinci stavljaju ruku pod vrelu vodu iz slavine. Nakon toga pojavio se i jedan strašan video u kojem djevojčica kipućom vodom zalijeva svog brata, no do danas nije jasno radi li se o psini ili stravičnom izazovu. U svakom slučaju, sve navedene snimke očito su neku djecu inspirirale da pokušaju napraviti isto. 

društvene mreže

izazov

opekline

newsletter

Prijavite se na Newsletter