ZASTRAŠUJUĆI TEST U ŠKOLI

Djeca moraju odgovoriti čiji je život važniji - crnačkog aktivista, starog Židova ili žrtve silovanja


Tomislav Kukec
31.08.2018.12:35
Djeca moraju odgovoriti čiji je život važniji - crnačkog aktivista, starog Židova ili žrtve silovanja
iStock

sažeto

Fotografija testa brzo je obišla društvene mreže te izazvala bijes građana koji smatraju da pitanja nisu primjerena obrazovnoj instituciji


Tomislav Kukec
31.08.2018.12:35

Učenici srednje škole u američkoj državi Ohio dobili su ovih dana test sa pitanja koja su, najblaže rečeno, zastrašujuća. 

U testu im je prikazana hipotetska situacija u kojoj našem planetu prijeti uništenje, a spasiti se može samo 12 ljudi, jer ih toliko stane u poseban svemirski brod za evakuaciju. Učenike srednje škole Roberts Midldle School profesori su zamolili da naprave svoju listu putnika na temelju predloženih suputnika, te da im daju ocjene od jedan do dvanaest i na taj način odrede tko više, a tko manje, zaslužuje život. 

Popis mogućih putnika skandalozan je. 

Djeca su tako morala izabrati između - militantnog afroameričkog studenta i aktivista, latinoameričkog činovnika homofoba, glumice koja je nedavno bila žrtva silovanja, naoružanog policajca rasista koji je nedavno optužen za pretjeranu upotrebu sile, gay sportaša, 12-godišnjeg azijskog siročeta te 60-godišnjeg zaposlenika fakulteta židovske vjeroispovijesti. 

Fotografija testa brzo je obišla društvene mreže te izazvala bijes građana koji smatraju da pitanja nisu primjerena obrazovnoj instituciji. Naročito je sporan dio pitanja u kojem se od djece traži da odgovore koga bi ostavili da umre. 

škola

test

rasizam

neprimjerena pitanja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter