VIDEO: UZGAJAO IH U PODRUMSKOM BAZENU

Deset morskih pasa pronađeno u kući u blizini New Yorka, prebačeni su u akvarij


Vid Barić
08.09.2017.11:05
Deset morskih pasa pronađeno u kući u blizini New Yorka, prebačeni su u akvarij
Twitter / Screenshot

sažeto

Kuća se nalazi stotinjak kilometara od samog New Yorka, a policajci su ondje došli na poziv svjedoka koji im je javio kako sumnja da netko ondje uzgaja divlje životinje


Vid Barić
08.09.2017.11:05

Nedavno su njujorški policajci pri pretresu jednoga stana naišli na doista nevjerojatnu situaciju, piše Huffington Post. Naime, vlasnik kuće je u podrumu uzgajao morske pse, i to veliki broj njih, a kada je policija stigla u pretres, njih 7 je još bilo živo dok su tri uginula.

Kuća se nalazi stotinjak kilometara od samog New Yorka, a policajci su ondje došli na poziv svjedoka koji im je javio kako sumnja da netko ondje uzgaja divlje životinje. Životinje, koje su plivale u plitkom podrumskom bazenu, uhvaćene su, izmjerene i označene, da bi zatim bile prebačene u obližnji akvarij u Riverheadu, otkud su se uskoro i oglasili:

"Mladi su i u rasponu veličine od 45 cm do 120 cm, prema tome svi su stari od jedne do tri godine," izjavila je Darlene Puntillo, glasnogovornica akvarija. Morski psi nisu bili u dobrom općem stanju zbog uvjeta u kojima su pronađeni, kao i zbog transporta kojega su prošli prije nego li su završili u plitkom podrumskom bazenu.

"Sada im je odlično u našem akvariju. Svi morski psi se dobro hrane i lijepo plivaju, naši djelatnici se odlično brinu za njih," rekla je Puntillo. Video kojega su djelatnici akvarija podijelili u četvrtak prikazuje morske pse kao plivaju unutar svojega novog doma.

Iako policija još nije završila s istragom, Puntillo je kazala kako sumnja da ih je čovjek uzgajao kako bi ih prodavao kao egzotične ljubimce, što je naravno ilegalno.

New York

morski psi

akvarij

uzgoj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter