LIČKI PUTIN ILI IPAK TRUMP?

Darko Milinović otkriva rade li se od fetusa kreme, kako spriječiti pobačaj bez zabrane te ima li posla u Lici bez stranačke iskaznice


Mia Mitrović
04.03.2019.21:00
Darko Milinović otkriva rade li se od fetusa kreme, kako spriječiti pobačaj bez zabrane te ima li posla u Lici bez stranačke iskaznice
Ronald Goršić/CROPIX

sažeto

Skoknuli smo do Gospića i porazgovarali s bivšim članom Predsjedništva HDZ-a koji je uvjeren u pobjedu na izborima u svojoj županiji 


Mia Mitrović
04.03.2019.21:00

Što se više približavaju izbori u Ličko-senjskoj županiji, atmosfera postaje uzavrelija, kako u Zagrebu, tako i u Gospiću. Ishod će biti značajan za oba grada jer su predstojeći izbori inicijalni test HDZ-ove snage u županiji kojom gotovo neprekidno vlada otkako je Hrvatske samostalnosti. Vodu je HDZ-u zamutilo izbacivanje Darka Milinovića, člana Predsjedništva stranke i župana Ličko-senjske županije. Milinović je izbačen iz stranke nakon neuspjelog pohoda autobusima punih ljutih ličkih HDZ-ovaca na središnjicu stranke u Zagrebu.

Kao i mnogi pripadnici desnog krila HDZ-a, Darko Milinović je nezadovoljan umjerenom politikom koju vodi aktualni šef stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković pa je izbačen kao primjer ostalima koji su imali namjeru prkositi njegovom autoritetu. I zaista, otkako je izbačen, u HDZ-u vlada veliki mir. Ipak, Darko Milinović nije se predao bez borbe, a njegovo političko uništenje na koje premijer računa i ne ide toliko glatko kao što je planirano. Ankete pokazuju da je razlika HDZ-a i nezavisne liste Darka Milinovića neznatna. Oba su tabora uvjerena u pobjedu, a tko će slaviti, vidjet ćemo 10. ožujka.

Gubernatora Like, Velebita dike posjetili smo u Gospiću gdje nas je primio u svom uredu župana, a s njim smo porazgovarali stvarno o svemu, od izbora i njegove čežnje za dobrim, starim, 'pretplenkovićevskim' HDZ-om, do ženske emancipacije, prava na pobačaj i važnosti tjelovježbe za ljudsko zdravlje.

Ronald Goršić/CROPIX

Lički izbori izuzetno su važni za HDZ. Već danima se ministri vozikaju Likom, a vi ste unaprijed proglasili pobjedu. Zbog čega ste toliko uvjereni u svoj trijumf?

Zato što oni koji su s HDZ-om i SDSS-om rušili proračun imaju nepravedan, gotovo maćehinski odnos prema Ličko-senjskoj županiji i zato što je županija zbog tog neshvatljivog poteza izgubila 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Uvjeren sam u pobjedu zato što su ljudi u Ličko-senjskoj županiji pa i neki članovi HDZ-a prepoznali da sam ostao vjerodostojan svojoj politici.

Kritizirali ste HDZ zbog nepoštivanja ženske kvote. Diskriminira li HDZ žene?

Nisam ih kritizirao ja, nego izborno povjerenstvo koje je utvrdilo da nisu poštivali zakon. Samo 22% žena na listi na izborima u našoj županiji sramna je poruka stranke koja je stvarala Hrvatsku. Zbog toga sam ih prozvao HDŽ – Hrvatska, diskriminiraj ženu. To je neshvatljivo, a još je neshvatljivija izjava Marijana Kustića koji je rekao da u tome ne vidi nikakav problem. Rekao je i da iza svakog njegovog muškarca na listi stoji njegova majka i žena što je strašna poruka.

Založili ste se i za ukidanje Istanbulske i uvođenje Ličko-senjske konvencije o pravima žena. Koji bi bili njeni postulati?

Ovo što je HDZ napravio sa ženskom kvotom je corpus delicti koji dokazuje da je Istanbulska usvojena s figom u džepu, a svi smo svjedoci eskalaciji nasilja nad ženama i u obitelji. Zbog toga sam se našalio da potpišu Lično-senjsku konvenciju, ne da štite žene, jer žene nitko ne treba štiti. Žene su po meni jak stup ne samo Ličko-senjske županije, nego i društva u cjelini. Znate da sam ja bio žestoki protivnik Istanbulske konvencije. Zbog toga su nastali problemi unutar HDZ-a. Tada su počeli i moji problemi s vodstvom, a ja sam član Predsjedništva koji je imao najveći broj glasova na zadnjem saboru. Danas smo marginalizirani svi mi koji smo ostali vjerodostojni sebi i bili protiv Istanbulske konvencije. Potpisnici Istanbulske konvencije dozvolili su sebi 22% žena na svojoj listi! A ja koji sam njen protivnik, barem onog dijela koji govori o rodnoj ideologiji, u ovoj patrijarhalnoj, katoličkoj, demokršćanskoj, a možemo reći i malo desnije orijentiranoj županiji, na svoju listu stavim 55% žena. Nisam to napravio samo zato što sam htio poštivati zakon, već zato što sam želio na listu staviti sposobne žene, žene koje znaju svoj posao, žene koje su ime i prezime u Ličko-senjskoj županiji. Kada sam sastavio prvu listu, na njoj je bilo 61% žena i morao sam ih micati jer bi muški bili podzastupljeni pa bih morao platiti kaznu.

Što bi pisalo u Ličko-senjskoj konvenciji o pravima žena?

Neke od glavnih točaka bile bi 'obitelj je svetinja', a 'brak zajednica muškarca i žene'. Izbacio bih iz zakona kvotu da na listama mora biti 40% žena. Zašto mora? Najbolje bi bilo da nema tog zakonskog okvira pa da žene same pokažu koliko su sposobne. Kod mene su to pokazale. Među prvih 13 na mojoj listi je osam žena, a HDZ-u među prvih 13, samo dvije. Sram ih! U Ličkoj konvenciji važna bi bila i osuda obiteljskih nasilnika. 

Tko su te jake žene s vaše liste? U javnosti se spominje samo miss Hrvatske, Tea Mlinarić.

U izboru za miss ima puno zakulisnih igara. Ta cura kojoj ja skidam kapu, sa svojom je obitelji, svojom ljepotom, inteligencijom i sposobnošću uspjela postati miss Hrvatske. Ona je zbog toga eksponiranija, jer je nacionalno poznata. I ja sam poznat u cijeloj Hrvatske pa ona i ja nadilazimo okvire. Zbog toga sam ju istakao. Na listi je i Ana Manjerović, visokoobrazovana žena, gospođa Laura Turkalj, predsjednica kluba vijećnika HDZ-a u Senju, profesorica koja je odgojila generacija djece, Sandra Šarićka, poduzetnica, europska prvakinja u taekwondou, a sada sa suprugom zapošljava pedesetak žena, Vlatka Devčić, ugledna liječnica u Gospića, Lucija Sekular, profesorica iz Otočca, Marija Marijanovićka, magistrica šumarstva, Iva Kolić Marincel, poduzetnica koja sa svojom obitelji zapošljava ljude, Marina Mandić, glavna sestra na internom odjelu u gospićkoj bolnici koju svi doživljavaju kao majku Terezu koliko se brine o svojim pacijentima, Hermina Rznić, ekonomistica, Danijela Bonić, žena koja vodi jedno od najvećih okupljališta mladih u Gospiću, Ana Marija Lokmer koja zapošljava stotinjak ljudi… 

CROPIX

Zvučite zadovoljno...

Svoju sam listu htio nazvati OHO! lista. Hajde, recite mi jedno ime, bilo koje s liste. Ne ime, nego broj, od 1 do 31.

Osam...

Osam? Sandra Šarić, evo ga, rekao sam, prvakinja, zapošljava žene. Evo, dvadeset. Da vidim tko mi je dvadeset… Evo ga, 21, Zdravko Orešković, zapovjednik vojarne u Gospiću, vojarne u Otočcu i Ogulinu, čovjek koji je omiljen među braniteljima. I zato sam svoju listu mislio nazvati OHO! Lista jer koje god ime čujete ne možete, a da ne uzviknete 'OHO'! Moja vam je lista snažna ovako i onako (okreće listu naopačke op.a). 

Kada već razgovaramo o emancipaciji i ženskim pravima, što mislite o istupima biskupa Jezerinca i don Damira Stojića koji su obilježili protekli tjedan? Pitamo vas to kao ginekologa i znanstvenika. 

A on je bio?

Biskup Jezerinac kazao je da se od fetusa pobačene djece rade parfemi, a don Damir Stojić da zna za slučaj djevojke koja je zauvijek izgubila menstruaciju kada je vidjela oca kako masturbira.

O tome treba razgovarati s farmaceutskom industrijom. Posteljica je bogata estrogenom i od nje se rade pojedini pripravci.

Nije li posteljica jedno, a pobačeni fetus nešto sasvim drugo?

U sastavu pobačenog fetusa je nakon određenog vremena implantacije je i posteljica. 

Nakon kojeg vremena?

Sa zadrškom, ali od samog fetusa mislim da se ne rade kozmetički pripravci. Od dijelova posteljice se rade, ali to bi trebalo provjeriti s farmaceutskom industrijom.

Može li žena izgubiti menstruaciju ako ugleda oca kako masturbira?

Svaki stres kod žene može prouzročiti disfunkciju u menstrualnom ciklusu pa menstruacija može uraniti ili zakasniti. 

Don Damir je rekao da je žena zauvijek izgubila menstruaciju nakon tog događaja, da više nikada nakon toga nije dobila menstruaciju.

Teško mi je to komentirati. Jedino što mogu reći je da stres kod žena može izazvati poremećaje menstrualnog ciklusa. 

Kao ginekolog, što mislite o pravu na pobačaj? 

Svaka žena mora imati pravo na pobačaj. No, moje dijete je ženino, ali je i moje. Ne bih isključivao i prava muškarca, supruga, partnera. Mora doći do dogovora. Ipak, ženino tijelo je ženino, a moje tijelo je moje. Za mene život počinje začećem i mislim da zabranom pobačaja ne bismo ništa postigli. Bit ću iskren, da zabrana pobačaja rješava problematiku pobačaja, ja bih prvi bio za to. Ali, što bismo dobili? Žene bi odlazile na pobačaje u Sloveniju i Mađarsku, a crno tržište bujalo. Zabrana nikada ne donosi ništa dobro. Ali, ima dosta djece danas po Gospiću za koje vele, ti si Milinovićev. Razgovarao sam s nebrojeno mnogo žena koje sam odgovorio od pobačaja. Jedna od njih htjela je pobaciti u osmom tjednu jer je dobila vodene kozice. Bojala se zbog posljedica na plod. Dugo sam s njom razgovarao i uvjerio je da su u tom dijelu trudnoće šanse za komplikacije jako male. Teško je na to pristala, a danas se ja i njezin sin zajedno veselimo uz tamburicu. 

Odgovorili ste je od pobačaja?

Napravio sam to nebrojeno puta. Na takav način treba 'zabranjivati pobačaj'. Razgovorom, edukacijom i kontracepcijom jer najgora je kontracepcija, nažalost pobačaj. 

Konstatirali ste nedavno da su 'nezavisni kandidati u trendu'. Nedostaje li vam HDZ?

Nikad nisam mislio da ću biti ponosan što nisam član Hrvatske demokratske zajednice i kada bih govorio protiv stranke koju sam stvarao, ne bih bio vjerodostojan. Spletom nedemokratskih okolnosti je odlučeno da sam danas nezavisni kandidat. Istjeran sam na najneciviliziraniji mogući način i to u jeku kampanje, kada je Marijan Kustić mogao pobijediti jedino u situaciji da mene nestatutarno izbace. Je li problem Darko Milinović? Šest mjeseci nije u HDZ-u, a još uvijek ne daju izbore u Gospiću i u županiji. Zašto? Zato što ne mogu doći ni do jednog kandidata koji odgovara nekome od gore. Uspoređuju me s Martinom Dalić, Milanom Kujundžićem i Dragom Prgometom. Oni su svi izašli iz HDZ-a, osnovali svoje stranke, da bi danas bili alfa i omega u HDZ-u. Mislim da to nije vjerodostojno, uz dužno poštovanje za kolege ministre i dojučerašnje prijatelje. 

Rekli ste da ste ponosni što ne pripadate HDZ-u Andreja Plenkovića, no da ćete se rado vratiti u svoj. Kakav je to Plenkovićev HDZ, a kakav vaš?

Politika današnjeg HDZ-a ne odražava pravo stanje stvari u njegovom biračkom tijelu i to će se vidjeti u Ličko-senjskoj županiji. Kada su me izbacili, rekao sam da ću se na velika vrata vratiti, ali kad sam vidio da šalju poruke o diskriminaciji žena, a potpisuju nekakve konvencije o zaštiti prava žene, u tom sam trenutku bio ponosan što nisam član. Meni je ovdje od šest pročelnika, šest žena. Ravnateljica doma zdravlja je žena, ravnateljica bolnice - žena, ravnateljica zavoda za javno zdravstvo – žena, ravnateljica mirovinskog- žena. Ostavimo mi floskule i potpisivanje konvencija, pokažimo to u stvarnosti. Zato sam i rekao da potpišu Ličko-senjsku konvenciju jer ovdje su žene te koje kreiraju politički život županije. 

Napadate stranku čiji ste član bili 25 godina. Nije li to malo deplsirano?

Gdje sam pljuvao po stranci? Imam pravo kritizirati određene stvari za koje smatram da ne odražavaju pravo stanje biračkog tijela. Evo, na primjer, na mojoj je listi 26 članova HDZ-a. Bila su tu dva generala, Medved i Krstičević što je diglo sve braniteljske udruge koje sam htio ove izbore staviti po strani jer su uvijek bili na strani HDZ-a i mene. Sad nisam član HDZ-a, a oni mi daju podršku na što sam ponosan. Da se razumijemo, Plenković dobro vodi zemlju, a susreće se s mnogo stvari za koje 'nit je luk jeo, nit mirisao' i nije mu lako. Agrokor, Uljanik, MOL, dobro on u svemu tome plovi. Može li bolje, vjerojatno može, ali može i gore. Tu kada je došao i rekao da su izbori potrebni jer skupština ne odražava volju birača. HDZ je dobio izbore na platformi s Mostom i Hrastom pod vodstvom Andreja Plenkovića. Ako je ovdje korektno raspisati izbore, ne bi li bilo korektno i da su ih raspisali nakon što je puklo s Mostom? Odražava li današnje stanje u Saboru volju birača? Maćehinski je rušiti proračun u napaćenoj županiji koja je izgubila 90 milijuna kuna. Čemu dvostruki kriteriji? Plenković se hvali sa suficitom proračuna i skidam mu kapu, no suficit je u proračunu i zbog lokalne samouprave. Kao župan prvi put u povijesti imam suficit od 5,3 milijuna kuna. Kada sam preuzeo županiju bilo je duga 4,2 milijuna.

Bruno Konjević/CROPIX

Kažu da je Ličko-senjska županija druga najgora županija u Hrvatskoj. Je li to i vaša zasluga?

Po povlačenju sredstava iz EU fondova po glavi stanovnika je prva, a danas je negdje u sredini po BDP-u. Imamo 5.000 OPG-ova, turizam je izvrsno razvijen i županija ni po čemu nije druga najgora, a najveća smo županija s najmanjim brojem stanovnika. 

Kažete da nije točan podatak da je BDP Ličko-senjske županije pao za 20% u periodu od 2008. do 2015. ?

Bio sam ministar od 2008. i 2009. U mom mandatu, kada sam bio hijerarhijski drugi ili treći čovjek u državi, BDP županije je bio treći ili četvrti. Ove podatke iznose oni koji nemaju pojma o politici. Svi pozdravljaju projekt za Slavoniju, no ako su neke hrvatske regije zaslužile poseban zakon, to su onda Lika, Gorski kotar i Dalmatinska zagora. U Lici nas je prije 80, 90 godina bilo 200.000, a sada nas je 50.000. Bez pomoći Vlade, tu nema prosperiteta. Oni koji mene kritiziraju zbog BDP-a, nemaju pojma o ustroju županije. O čemu županija vodi brigu? O zdravstvu, socijali, školstvu i EU projektima. Tu neka mi dadu kakvu zamjerku! Ove kritike dolaze od strane Marijana Kustića i Dražena Jurkovića, koji su sa mnom 20 godina vodili ovu županiju! Dražen Jurković je bio povjerenik i dožupan za gospodarstvo. To je isto kao kad ja sad kritiziram HDZ, a ponosan sam na 25 godina članstva i nikada od mene nećete čuti ružno o toj stranci, ali o pojedincima koji nemaju kičmu voditi ličko-senjski HDZ nego im se sve naređuje iz Zagreba, hoćete. Ja sam izbačen iz stranke jer nisam htio da ličko-senjski HDZ bude marioneta Zagreba. 

U Zagrebu se priča da se u vašoj županiji nitko ne može zaposliti bez stranačke iskaznice HDZ-a, čak ni čistačica. Je li to istina?

Dražen Jurković je bio u HNS-u, rušio je HDZ s HNS-om. Znate tko je bio direktor Zavoda za javno zdravstvo? Taj gospodin. To je najbolji dokaz da nije bilo nikakvog revanšizma. Dapače, kada sam prepoznao da dobro vodi taj zavod, uzeo sam ga za državnog tajnika. Znate li tko je sada predsjednik lučke uprave u Novalji? Marijan Kustić. Ako dobijem izbore kao župan, naravno da ću na neke ključne pozicije koje su produžena ruka provođenja mog programa obećanog u kampanju, staviti ljude koji razmišljaju politički i podupiru moj program. Otkako je HDZ na vlasti, radna mjesta su u županiji dobili i neki SDP-ovci. Pitajte samo Ernesta Petryja, sadašnjeg direktora HEP-a koji je s Vesnom Pusić rušio HDZ. Pozivam institucije ove države neka vide u zadnjih dvije godine koliko je ljudi iz HDZ-a i nekih drugih stranaka zaposleno u HEP-u. U ovoj županiji dok sam ja vodio HDZ bilo je 10.000 članova HDZ-a što je oko 25% stanovništva. A što sad, ako si član HDZ-a, ne bi trebao raditi? 

Vladimir Dugandzic / CROPIX

Vaši prijatelji nedavno su zaposleni u kompaniji Lika ceste. Financira li se novcem te kompanije vaša predizborna kampanja?

Neka institucije rade svoj posao. Ja bih uistinu morao biti, oprostite mi na izrazu, kreten da zaposlim svoje prijatelje tamo. Vidite koliki je to manjak inteligencije. To je smiješno i neinteligentno. Ovu kampanju financiram ja svojim vlastitim sredstvima i ljudi koji su na ovoj listi. I nitko drugi. Da je to tako kao što ti neznalice govore, onda Darko Milinović ne bi bio Darko Milinović. A s druge strane, ako želite biti politički subjekt u ovoj županiji, ne možete živjeti u Zagrebu i od tamo voditi politiku. Marijan Kustić sa svojom obitelji koju izuzetno cijenim, živi u Zagrebu. Dražen Jurković koji me jučer proziva da zbog mene ljudi iseljavaju, dao je ostavku na mjesto direktora za javno zdravstvo i otišao živjeti u Zagreb. Pa gdje je tu vjerodostojnost? HDZ će imati najgori izborni rezultat u povijesti. Vidite sada samo najezdu ministara, ja ih samo pustim da rade jer su kontraproduktivni.

Rugaju vam se i da ste svoju političku karijeru započeli u Savezu komunista. Ima li u tome istine?

To je floskula koja se provlači godinama. Priča se i da sam štafetu nosio… Bilo mi je ponuđeno da postanem član saveza mjesec dana prije odlaska u JNA. Dali su mi ispunjen formular da odnesem u gospićku bolnicu da mi tamo stave pečat i da me pošalju u vojsku kao liječnika. Nisam taj formular odnio i nisam dao da me učlane. Zbog toga sam u JNA otišao kao bolničar, umjesto kao liječnik. Ali, i da jesam, pa što? 

Što se dogodilo sa Startom? Kome je smetala kandidatura Dalije Orešković?

Dalija Orešković je sebi napravila izvanredan PR. Start proziva lokalni HDZ, a nitko se ne smije javiti jer nemaju lidere. U županijskom HDZ-u nemate nikoga tko bi odgovorio Daliji Orešković pa onda ja moram braniti HDZ! Dalija Orešković je napravila sjajan potez. Znala je da je stranka registrirana u vrijeme kada više ne može sudjelovati na izborima. Ona je inteligentna žena i napravila je pompu, predala listu, znajući da ne može biti prihvaćena. Potom je optužila HDZ da joj nije dozvolio da ide na izbore. Izvrstan PR, a Hrvati vole žrtve. Dalija Orešković je ispala žrtva, ali da ne ispadne žrtva, ja sam joj ponudio zadnji dan da ću joj skupiti 600 potpisa u roku tri sata pa da se može takmičiti. Volio bih da se takmiči jer se radi o jednoj sposobnoj ženi, bez obzira na to što tuče svim sredstvima po HDZ-u. Namjerno je to sve napravila jer zna da je pre lijevo, možda za Varaždin i Međimurje, a ne za Ličko-senjsku županiju. 

Prozvali su vas 'ličkim Putinom'. Laska li vam taj nadimak?

To su mediji izmislili, nemam ja taj nadimak. Mene ovdje nitko ne zove 'lički Putin'. Svi me zovu Dado, doktore, župane ili ministre. Jednom ministar, uvijek ministar. To su moji nadimci. Kad kažete 'lički Putin', onda je to u svijetu pozitivno. Putin drži do svog fizičkog zdravlja, do svog tijela. A ja kad držim do kondicije, tijela i zdravlja, onda je to nešto negativno. Sjećam se jednog teksta o meni u teretani. Pisalo je da sam rabijatan, Ličan zadrti, a za deset dana je Željko Jovanović isto bio u teretani. Onda su jedne dnevne novine napisale kako drži do svog zdravlja, do svog tijela, sve u superlativima. A Milinović je neki tamo… Ali nema veze, ako kao javna osoba ne možete pretrpjeti kritike na svoj račun, onda ne možete ni biti na toj poziciji.

Vladimir Ivanov / CROPIX 

Je li vam ruski predsjednik uzor?

Nije. Nemam uzora u svjetskim vođama, ali tko ne bi poželio da mu je Putin uzor? Svjetski moćnik, drži do sebe, dobiva izbore… Kada bih birao, prije bih rekao da mi je uzor Donald Trump. 

Zašto Trump?

Svjetonazorski smo bliski, on pripada Republikancima. Čovjek ima svoj stav, svoj karakter. Ne govorim da su svi njegovi potezi ispravni, ali on ustraje u provođenju svojih zamisli, baš kao što ja ustrajem u Ličko-senjskoj županiji. 

Na vašoj Wikipediji piše da vam je hobi glazba. Kakvom se glazbom bavite?

Nije mi hobi, ali volim glazbu. Tamburice, hrvatsku narodnu glazbu. Volim i pjevati. Svi koji me poznaju, znaju da sam zaljubljenik u tamburice pa ih slušam kada mi vrijeme to dozvoli. Evo, prije tjedan dana sam postao i dida. Dobio sam unuku i tada sam s tamburašima bio do pet sati. U sedam sam već bio na poslu. Hobiji su mi mali nogomet i bućanje. Sportski sam tip i to preporučujem svima. Pazite, ja imam 55 godina. Danas je teško naći čovjeka od 55 godina da ne pije ni jednu tabletu. To je zbog bavljenja sportom. Jedino još moram popraviti prehranu jer jedem neredovito pa sam zbog toga zaradio čir. 

Damir Glibušić / Cropix

Volite i motore. Koji motor vozite?

Suzukija. Kao klinac sam vozio motocross po šumama, a sada mi je to veliki hobi. No, odlučio sam ne voziti po cesti jer se jednostavno ne mogu skulirati. To je adrenalin pa prvih sto metara vozim normalno, a onda slobodno mogu reći, nenormalno. Dobro sam prošao što na ovim cestama nisam negdje pao pa sam odlučio adrenalin ispucati na Grobniku, pokazat ću vam jednu sliku (vadi mobitel i pokazuje nam sliku kako vozi svog Suzukija na Grobniku op.a). Novinari kojima sam to pokazao došli su me slikati jer su mislili da je fotomontaža. Ma bio sam najbrži ministar na svijetu! Zvali su me neki dan moji prijatelji da idem na Grobnik. Rekao sam im da ne smijem jer sam nedavno skliznuo sa 190 i slomio ruku. Sad da skliznem u vrijeme kampanje, ne bi bilo dobro! Bajkeri su moji prijatelji i oni će isto za mene glasati, a ima ih puno u županiji. 

Ako vas HDZ ipak pobijedi, koji vam je sljedeći korak?

Ponavljam, HDZ će imati najgori rezultat u povijesti. Za to nisam kriv ja, ali netko jest i odgovarat će u HDZ-u za tu štetu. S koje razine, vidjet ćemo.

Zagreb

Andrej Plenković

Lika

Darko Milinović

Gospić

izbori u Lici

raskol u HDZ-u

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter